L’AMI IMPULSA LA CAMPANYA “+160” PER AMPLIAR EL NOMBRE DE MUNICIPIS ADHERITS

Executiva AMI Sabadell

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) impulsa la campanya “+160” amb l’objectiu de sumar a l’entitat aquells ajuntaments que encara no en són membres. L’Executiva de l’entitat, reunida aquest divendres, 9 de setembre a Sabadell (Vallès Occidental), ha aprovat iniciar una campanya per aconseguir el màxim nombre de municipis adherits per continuar sent agent destacat en el procés. La direcció de l’AMI ha insistit també en animar la ciutadania a participar en les diverses manifestacions de la Diada. La carta impulsada per alguns alcaldes, entre ells alguns de l’AMI, ja ha estat signada, en poc més de 24 hores, per més d’un centenar de batlles.

L’ADHESIÓ DE TOTS ELS MUNICIPIS DEL PRINCIPAT
La nova campanya “+160” que impulsarà l’AMI té dues vessants. D’una banda, vol convidar els plens municipals amb majoria absoluta de forces independentistes perquè aprovin la seva adhesió a l’entitat si així ho consideren. I, d’altra banda, convidar els ajuntaments sense clara majoria sobiranista perquè consultin la seva ciutadania sobre la conveniència o no d’adherir-se a l’AMI, tot emparant-se en els principis de democràcia i pluralitat.

Entre els 160 municipis que l’AMI treballa per aconseguir la seva adhesió hi ha grans ciutats com Barcelona, Badalona, Lleida o Tarragona, que representen el 17% del total de municipis catalans. Als 788 municipis adherits a l’AMI, hi viuen 3,3 milions d’habitants, un 44% de la població de Catalunya. Les passades eleccions locals van reafirmar el pes de les forces independentistes als plens municipals d’arreu de Catalunya, el que s’ha traduït en un augment de les adhesions a l’AMI des del maig de 2015. Tot i això, l’AMI considera que s’està entrant en una fase clau per al procés i que per culminar-la caldrà continuar ampliant la base de suports institucionals.

En els darrers mesos, la nova direcció de l’AMI ha establert visites i contactes amb alguns dels principals batlles del país, com ara la de Barcelona, Ada Colau, la de Badalona, Dolors Sabater, o el de Lleida, Àngel Ros. Justament aquest mateix divendres, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i els vicepresidents Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, i Eudald Calvo, alcalde d’Argentona, s’han reunit amb l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, per presentar-li la campanya “+160”. Properament, estan previstes més trobades, començant per l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

MÉS D’UN CENTENAR D’ALCALDES ANIMEN A PARTICIPAR EN LA DIADA

En poc més de 24 hores, més d’un centenar d’alcaldes ja han signat la seva adhesió a la carta a favor del dret a decidir i animant a participar en les mobilitzacions de l’Onze de Setembre. Aquesta carta impulsada per representants locals d’arreu vol ser el màxim de transversal possible i ha recollit adhesions d’alcaldes de diferents grups polítics.

L’Executiva de l’AMI també ha posat sobre la taula les properes accions per a la internacionalització del procés català. D’una banda, s’estan establint contactes amb organitzacions municipalistes d’arreu d’Europa per donar a conèixer la situació catalana de primera mà. En aquest sentit, els contactes han començat avui mateix amb la visita dels regidors escocesos David McDonald i Andy McGurk. D’altra banda, s’elaborarà una documentació sobre el procés independentista en diferents idiomes perquè els alcaldes de l’AMI puguin fer-la arribar als representants polítics de les ciutats agermanades amb els seus municipis.

A més de Lloveras, Gaseni i Calvo, a l’Executiva d’avui al Casal Pere Quart de Sabadell hi han participat els alcaldes Josep M. Corominas (Olot), Montse Fornells (Vilanova de l’Aguda), Miquel Buch (Premià de Mar), Joan Rabasseda (Arenys de Munt), Marta Madrenas (Girona), Jordi Munell (Ripoll), Mercè Esteve (Begues), Mireia Solsona (Matadepera), David Saldoni (Sallent), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Domingo Tomàs (Tortosa).

Comparteix aquesta informació