L’AMI demana als nous regidors i regidores que es comprometin amb la independència de Catalunya

Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI
El president de l’AMI llegeix el jurament o promesa per a les preses de possessió dels ajuntaments

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha llançat avui una campanya entre tots els regidors i regidores electes perquè el pròxim 13 de juny, en l’acte de presa de possessió del seu càrrec, incorporin un compromís amb el procés cap a la independència de Catalunya, a continuació de la fórmula de jurament o promesa del càrrec. L’AMI ha distribuït la campanya a tots els ajuntaments associats i mitjançant les formacions polítiques a favor del procés perquè la difonguin entre els seus regidors. Es tracta d’uns targetons en forma de postal on hi ha escrita la següent formula:

“Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, L’ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ”.

En referència al recent pronunciament de la Junta Electoral Central (JEC) que dubta de la validesa d’aquesta fórmula, un informe de SITxCAT (Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local per la Independència) conclou que la resolució de la JEC “és tant sols una manifestació d’opinió, sense cap altra conseqüència (no vinculant d’acord amb l’article 19. LOREG), evidencia la seva nul·la incidència en el procés de presa de possessió de regidors i regidores, així com la superficialitat de la conclusió que conté, i per tant, la seva escassa transcendència jurídica”.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona i membre del Consell Directiu de l’AMI, ha destacat que “l’objectiu de la campanya és fer palès el suport al procés sobiranista en l’àmbit municipal i aconseguir que el màxim nombre de regidors i regidores dels ajuntaments dels nostre país utilitzin aquesta fórmula que proposem o alguna de similar”. Puigdemont ha recordat que aquesta proposta formava part dels punts principals de la Declaració Municipalista de Cervera, que es va llançar abans de les eleccions del 24M.

El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, ha afegit que “s’ha fet arribar també la postal als quatre caps de llista de Barcelona de les formacions polítiques que poden mostrar-se favorables al procés: Ada Colau, Xavier Trias, Alfred Bosch i Maria José Lecha” i ha animat a la cap de llista de Guanyem Barcelona a fer un ple municipal que aprovi que la capital de Catalunya formi part de l’AMI.

Les forces sobiranistes a les eleccions municipals de 2015

INCREMENT DEL VOT SOBIRANISTA
Josep Andreu, alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, ha destacat “el clar creixement del vot sobiranista en formacions polítiques favorables al procés que suposen un 70,41% dels regidors, comptant baix” (només s’han sumat les forces clarament sobiranistes (CiU, ERC, CUP, MES i SI) i les agrupacions d’independents que han votat a favor de les campanyes impulsades per l’AMI). Andreu també ha afegit que “en números absoluts hi ha 1.453.645 vots, que representen 6.392 regidors, tot i que, de ben segur, caldria sumar alguns regidors d’altres formacions com el PSC, Guanyem o ICV-EUiA que segurament són sobiranistes i que ja han mostrat la seva opció en múltiples iniciatives que hem dut a terme en els darrers anys”.

A l’acte també ha participat Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui, que ha destacat que “hem augmentat notablement la nostra representació institucional”. L’AMI preveu que amb el nou escenari municipal després de la constitució dels consistoris el 13 de juny, hi haurà 119 nous municipis que tenen possibilitat de sumar-se a l’organització, així com les diputacions de Barcelona i Tarragona i els consells comarcals de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Moianès i Segrià. Segons Andreu, “és probable que superem els 800 ajuntaments associats, que representarien un 87,5 % del total de tot Catalunya”.

Puigdemont, Vila d'Abadal, Andreu i Solé, a El Born Centre Cultural
Els alcaldes de Girona, Vic, Montblanc i Caldes de Montbui amb la postal de la campanya

 

Comparteix aquesta informació