L’AMI promou una declaració perquè els càrrecs electes municipals jurin o prometin el seu suport al procés

Declaració Municipalista de Cervera
Alcaldes de l’AMI, a la presentació de la Declaració Municipalista de Cervera, aquest matí a Girona

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat avui a l’Ajuntament de Girona la Declaració municipalista de Cervera, on demana que s’afavoreixin els pactes entre partits sobiranistes després de les eleccions del pròxim 24 de maig. El manifest també suggereix un text de suport al procés per a l’acte de jurament o promesa de la presa de possessió dels nous càrrecs electes tot posant-se a disposició del nou Parlament i del nou Govern de la Generalitat escollit a les eleccions del 27 de setembre. A la presentació, hi han assistit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, l’alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé, l’alcalde de El Port de la Selva, Josep M. Cervera, i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé.

El manifest de Cervera s’havia d’haver aprovat en l’executiva del 13 de març a celebrar en aquella localitat, i que va ser ajornada. El document demana als candidats municipals de totes les formacions polítiques sobiranistes que prometin o jurin el càrrec esmentant el següent text: “Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a la disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l’Estat català, lliure i sobirà”.

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ha assegurat que “després de l’aprovació del Full de Ruta era inajornable presentar aquest manifest, que ha comptat amb un consens amplíssim dins de l’AMI, i que torna a posar el municipalisme català al lloc que li correspon”. Per la seva banda, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que “aquest manifest sintetitza molt bé el sentit fundacional de l’AMI, que és, d’una banda, involucrar el món local en el procés de la independència i, de l’altra, impulsar aquest procés des del món local. Ens reconeixem com a actors fonamentals dins d’aquest procés”.

La Declaració Municipalista de Cervera també anima a “reafirmar el compromís dels nous ajuntaments per la transparència, la lluita activa contra la corrupció, el foment de la participació dels ciutadans en els afers municipals, així com prioritzar polítiques basades en la igualtat d’oportunitats, el manteniment de serveis públics, pensant en els conciutadans que més pateixen i més ho necessiten”.

Comparteix aquesta informació