L’AMI presenta al Govern l’estratègia col·lectiva de sobirania fiscal des dels ajuntaments

Els alcaldes de l'AMI amb el president Mas i la vicepresidenta Ortega, al Palau de la Generalitat (foto de Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) al Palau de la Generalitat, on han estat reunits durant una hora aproximadament juntament amb la vicepresidenta Joana Ortega. Amb aquesta trobada, la delegació d’alcaldes ha pogut explicar de primera mà al president Mas diferents projectes i iniciatives de l’entitat, entre els quals, la posada en marxa de la iniciativa de sobirania fiscal des dels ajuntaments, que arrenca aquest dijous, 18 d’abril, amb 11 municipis que ingressaran els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya. La delegació de l’AMI estava formada pels alcaldes Josep Andreu (Montblanc), Ferran Bel (Tortosa), Josep M. Cervera (el Port de la Selva), Josep M. Corominas (Olot), Jordi Munell (Ripoll), David Rodríguez (Solsona), Josep M. Roigé (Balaguer), Josep M. Vila d’Abadal (Vic), Laura Vilagrà (Santpedor) i Josep Manel Ximenis (Arenys de Munt) i la primera tinent d’alcalde de Girona, Marta Madrenas.

La valoració de la reunió ha estat molt positiva per totes dues parts. El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, ha destacat l’acollida que ha tingut l’exercici de sobirania fiscal des dels ajuntaments per part del president Mas i ha insistit que, al juliol, és previsible que més d’un centenar de municipis paguin els seus impostos a través de la Generalitat. Pel que fa al Govern, el conseller de Presidència, Francesc Homs, considera la iniciativa de l’AMI  un exemple de la vitalitat del procés de transició nacional, que té com a motor “no pas el Govern sol, sinó tota una societat que hi empeny”. El conseller també ha anunciat que el mecanisme perquè els municipis que ho vulguin paguin automàticament els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya podria estar llest després de l’estiu com a molt tard: “Això no s’improvitza. S’ha de fer d’acord amb les lleis i donant seguretat jurídica als operadors.”

Comparteix aquesta informació