L’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència constitueixen una comissió de treball conjunta

Josep M. Vila d'Abadal i Carme Forcadell, durant la roda de premsa posterior a la reunió d'ahir

L’Ateneu Barcelonès va acollir ahir a la tarda, la primera reunió formal entre l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) durant la que es va constituir una comissió de treball conjunta. Ambdues entitats, que comparteixen l’objectiu final d’assolir la independència mitjançant la convocatòria d’un referèndum, van fer palesa la seva voluntat de mantenir trobades periòdiques i de recolzar-se mútuament en totes aquelles iniciatives que puguin contribuir a la independència.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, va remarcar durant la roda de premsa posterior a la reunió: “L’única solució per aconseguir el nostre objectius es treballar plegats”. Per la seva part, Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI, va convidar a la societat civil i al mon municipalista a treballar conjuntament: “El nostre objectiu és comú: volem un poble lliure amb un estat propi”.

Des de l’AMI es va donar tot el suport a la Marxa cap a la Independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, que començarà el proper 30 de juny, i es va anunciar la celebració de xerrades  i conferències conjuntes a diferents municipis de Catalunya. Així mateix, Vila d’Abadal, va agrair públicament tota la tasca que està realitzant ANC a nivell de territori per tal de sumar nous municipis per l’AMI.

Per part de l’AMI formaran part d’aquesta comissió els alcaldes de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, de Montblanc, Josep Andreu, d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, i de Port de la Selva, Josep M. Cervera. Per part d’ANC hi seran la seva presidenta, Carme Forcadell i altres persones que encara s’han de determinar.

Vila d’Abadal va recordar el desig de l’AMI d’aglutinar al major nombre possible de municipis catalans i va insistir que, en uns moments difícils, “la seva aportació econòmica no suposarà un fre per cap municipi que vulgui formar part de l’Associació de Municipis per la Independència”.

Per la seva banda, Carme Forcadell va afirmar, en relació a la cimera pel pacte fiscal celebrada aquest dimecres, que “l’èxit o el fracàs pel pacte fiscal no ens canvia absolutament res” perquè l’objectiu de l’ANC és “la independència”, “tant si s’aconsegueix el pacte com si no”.

Comparteix aquesta informació