L’AMI només donarà suport al pacte fiscal si suposa la plena sobirania fiscal per a Catalunya

D'esquerra a dreta, els alcaldes Josep M. Roigé (Balaguer), David Rodríguez (Solsona), Josep Andreu (Montblanc), Carles Puigdemont (Girona), Laura Vilagrà (Santpedor), Josep M. Vila d'Abadal (Vic) i Jordi Munell (Ripoll)

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), reunida aquest matí al municipi bagenc de Santpedor en Comissió Executiva, ha anunciat que presentarà la proposta, en la seva propera Assemblea, de no donar suport a cap iniciativa de pacte fiscal que no impliqui la sobirania fiscal plena per a Catalunya.

Durant la reunió de l’Executiva, que ha estat encapçalada pel seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, també s’ha oficialitzat la incorporació de les darreres localitats a l’entitat. Amb aquestes darreres adhesions, l’AMI aglutina hores d’ara pràcticament la meitat dels municipis catalans. Des de l’Executiva s’han compromès a plantejar el referèndum per a la independència quan s’arribi al 60-70% d’ajuntaments adherits amb el 60% de la població catalana. “No es tracta de posar una data però tampoc de dilatar aquest referèndum excessivament en el temps. Volem fer-ho en el moment en el que tinguem la certesa que es pot guanyar amb una àmplia majoria”, ha declarat Vila d’Abadal.

L’Executiva de l’AMI insisteix en el caràcter obert, aglutinador i transversal de l’organització: “Per aconseguir la independència és necessari fer-ho de manera constructiva i amb el suport de tothom”, ha recordat el president de l’AMI.

La Comissió Executiva, que se celebra periòdicament a diferents municipis de Catalunya, ha comptat amb la participació de Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot; Josep Andreu, alcalde de Montblanc; David Rodríguez, alcalde de Solsona; Jordi Munell, alcalde de Ripoll, i Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic.

Comparteix aquesta informació