La Diada per la Independència al Vallès Oriental calcula que atraurà unes 2.000 persones a la Garriga

L'alcalde de les Franqueses, l'alcaldessa de la Garriga i el coordinador comarcal de l'ANC

Aquest migdia s’ha presentat en roda de premsa la Diada per la Independència del Vallès Oriental, que organitzen l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) comarcal i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) el proper 20 de juliol i que es farà a la Garriga. L’acte ha comptat amb els parlaments de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó; l’alcalde de les Franqueses i membre del Consell Directiu de l’AMI, Francesc Colomé, i el coordinador comarcal de l’ANC, Joan Guarch.

En la seva intervenció, Budó ha celebrat que la Garriga “torni a ser el punt de trobada de d’independentisme del Vallès Oriental” i ha agraït a l’organització que hagi pensat en el municipi per dur a terme la celebració. “Amb aquesta festa estem demanant, d’una manera pacífica i festiva, que Catalunya pugui exercir el dret a decidir”, ha apuntat l’alcaldessa, que també ha fet una crida a la participació. L’Ajuntament de la Garriga és un dels consistoris que forma part de l’AMI, que ja compta amb més de 700 municipis i institucions adherides. Als seu torn, Francesc Colomé, com a representant del Consell Directiu de l’AMI, ha avançat que la Diada per la Independència del Vallès Oriental comptarà amb la presència d’un membre del Govern de la Generalitat, tot i que el nom concret del conseller o consellera està pendent de confirmar. Colomé ha agraït públicament a la Garriga que fos la seu de la diada, i també ha donat les gràcies a tothom que, d’alguna manera o una altra, col·laborarà a fer possible la celebració. Des de l’ANC, Joan Guarch ha assegurat que “les expectatives que s’estan creant per aquesta diada són força altes” i ha fixat en 2.000 el nombre de persones que s’espera que assisteixin a la trobada.

La Diada per la Independència del Vallès Oriental començarà el 20 de juliol a les 16 hores amb la sortida de tres caravanes de cotxes en rua cap a la Garriga procedents de Castellcir, Mollet i Sant Celoni. Un cop a la Garriga, es farà una cadena humana al voltant de l’Església (les inscripcions ja es poden fer aquí), hi haurà espectacles per a tots els públics, tallers i recollida de signatures pel Dret de Petició. A partir de les 20 hores, a la plaça de l’Església, es presentarà el Manifest pel Dret a Decidir i l’Estat Propi de la comarca i tindran lloc els parlaments oficials. La festa acabarà amb una botifarrada popular, balls del món a càrrec de Passaltpas i els concerts de Malva de Runa, Rasca i Eurybia.

Comparteix aquesta informació