Prop de 10.000 signatures perquè Tarragona s’adhereixi als Municipis per la Independència

El Teatre Metropol, ple de gom a gom perquè Tarragona s'adhereixi a l'AMI

El Teatre Metropol va ser un clam divendres passat per demanar que l’Ajuntament de Tarragona se sumi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La campanya popular endegada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha assolit 9.370 signatures a la ciutat, entregades al registre municipal aquest dimecres al migdia. Tot i això, el col·lectiu continuarà fent pressió perquè desconfia que el consistori ho acabi aprovant. A l’acte del Metropol, aquesta desconfiança la va proclamar Josep Andreu, vicepresident de l’AMI i alcalde de Montblanc, quan va negar que les comarques del Camp de Tarragona siguin refractàries a la independència, “com ens volen fer creure”. Andreu es va dirigir a l’ajuntament tarragoní perquè s’emmiralli en el de Constantí, tan proper, que ha aprovat seguir el camí cap a la independència: “Hem de fer que la ciutat de Tarragona estigui present en aquest moviment de transició nacional.”

L'alcalde Pep Andreu, a l'acte del Teatre Metropol

El Metropol va enregistrar una gran entrada per formar part d’un acte que va comptar amb els parlaments de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC. Segons Forcadell, “la nostra força i voluntat de ser és indestructible. Junts ho aconseguirem. Ara és l’hora, segadors!” També hi va intervenir un dels alcaldes que va iniciar el procés de consultes independentistes, Josep Manel Ximenis, d’Arenys de Munt: “Després ens van seguir 554 municipis més i prop d’un milió de persons van anar a votar, per a sorpresa de molta gent”, va recordar el batlle del Maresme.

A l’escenari del Metropol sobresortia una estelada de grans dimensions, una bandera de Tarragona i una pantalla gegant des de la qual es van oferir missatges i actuacions, com una de Lluís Llach. El públic va fer volar estelades mentre seguia l’acte presentat per Quim Vila i que també va comptar amb la participació dels cantautors Albert Jordà, Roser Olivé i Conrad Setó. El punt i final el va posar el Cor Ciutat de Tarragona.

Comparteix aquesta informació