L’AMI CELEBRA L’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS AMB OBJECTIUS RENOVATS PER AL 2025

  • Es plantegen diverses jornades relacionades amb el municipalisme independentista de caire nacional i també internacional, amb la participació d’altres nacions sense estat.
  • Es proposa donar més protagonisme als membres de la directiva, l’òrgan territorial de l’entitat, per tal de liderar el municipalisme independentista a les comarques catalanes.
  • L’executiva es renova parcialment, amb el nomenament de la secretària, Ester Vallès (Vilobí del Penedès), i Rosa Vila (Amer), com a vocal.

L’Associació de Municipis per la Independència ha celebrat l’assemblea ordinària de socis, que ha tingut lloc divendres, 28 de juny al Casal Cívic Ruiz Salgado, d’Amposta (Montsià).

La sessió ha anat desgranant els punts de l’ordre del dia, entre els quals s’han definit diversos temes relacionats amb el funcionament intern de l’entitat i també una proposta d’objectius de treball de cara a l’any vinent. A la part oberta al públic, la sessió s’ha iniciat amb la benvinguda de l’alcalde d’Amposta i delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, que ha explicat “avui ens hem de conjurar per continuar treballant per fer créixer l’entitat, en un moment complicat” i que “el municipalisme té l’obligació d’explicar que els problemes que dia a dia té la nostra societat, es resoldrien amb la independència. Des dels ajuntaments tenim una massa social independentista molt important, com a Amposta, amb les darreres 3 eleccions celebrades amb el 75% de vot independentista a la nostra ciutat.”

El president de l’AMI, Jordi Gaseni, ha agraït a l’ajuntament d’Amposta per acollir l’assemblea de l’entitat. Gaseni ha iniciat el seu parlament explicant que ‘les Terres de l’Ebre són un clar exemple del què és alçar-se contra l’Estat espanyol’ ja que al llarg de la història s’han evidenciat moltes agressions contra aquest territori – i també per extensió tot Catalunya- a nivell social, ambiental, econòmic, polític i energètic. El president de l’AMI també ha destacat la importància del municipalisme, explicant que “l’independentisme es fa des del municipalisme o fracassarem. Mani qui mani a la Generalitat, si no treballem des dels municipis no aconseguirem els nostres objectius.” Ha fet especial incís en la importància del municipalisme independentista organitzat, dient que “no el podem deixar perdre” i que “ha de ser un projecte comú on tothom s’hi trobi reflectit.”

El secretari general de Governs Locals i relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez, ha explicat que “avui s’han compartit idees, estratègies i esperances que demostren que la força dels municipis és la clau per avançar cap al nostre objectiu comú, refermant el compromís amb la construcció de la República catalana.” També ha destacat que “és des del batec diari de la vida local que construïm el camí cap a la independència. La vostra diversitat és una font de riquesa i la vostra unitat, una fortalesa.” Rodríguez també ha esmentat que es viuen temps difícils a nivell nacional, però també a nivell global. Unes amenaces “que posen en perill els valors democràtics i de convivència que tant apreciem, amb el creixement de l’extrema dreta. Només amb la unitat de la nostra acció, podrem fer front a aquesta onada.”

Com a cloenda de l’acte, el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha explicat que “l’AMI representa la voluntat de persistir, d’aprendre del que vam fer l’1 d’octubre per guanyar la llibertat de Catalunya” i que això fou possible “gràcies al compromís dels municipis, gràcies a la seva transversalitat i a la seva unitat”. Rull ha destacat que l’1-O vam vèncer la port i ens vam determinar a guanyar la llibertat” i que “no tenim dret a desballestar aquesta immensa onada d’esperança, que representa també l’AMI”.

Comparteix aquesta informació