Cerdanya, nova parada de l’exposició sobre els 10 anys de l’AMI

L’exposició sobre els 10 anys de l’AMI continua el seu recorregut per Catalunya. Divendres va quedar instal·lada a la població de Llívia (Cerdanya) on es podrà visitar fins el dia 3 de juliol. Els alcaldes de la comarca van participar en un debat sobre el passat, el present i el futur de l’independentisme des de la perspectiva municipalista amb l’alcalde de Llívia, Elies Nova com a amfitrió i el president de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Nova va recordar la rellevància que han tingut alcaldes i alcaldesses en el camí que ens va dur al 9N i també a l’1-O i la força que ha donat el municipalisme a les reivindicacions per la repressió i retallada de drets i llibertats. Tot aquest període ‘l’he viscut amb el cor’ i recordava moments molt emotius com l’acte al Palau de la Generalitat abans de l’1-O. Daniel Olivera, alcalde de Lles de Cerdanya, per la seva part, va comentar que ‘gràcies als municipis, el moviment ha estat fort’ però ara ‘ens falta el suport del govern i de les administracions per continuar endavant’, va afegir que ‘des dels ajuntaments només podem fer simbolisme’.

Ramon Chia, alcalde de Fontanals de Cerdanya, va coincidir amb Olivera i va afirmar que mirar enrere i veure tot el que hem fet ‘t’emociona’. ‘Les idees no se’ns en van però hi ha d’haver una resposta institucional ferma’, va afegir. Alfons Casamajó, alcalde de Ger va afirmar amb rotunditat que ‘som poderosos quan estem junts’ i ‘ens cal un full de ruta clar per tal que no s’apagui la flama’. Montserrat Medalla, alcaldessa d’Urús, va remarcar que la pandèmia ha estat un parèntesi en tot el procés ‘i ara hem de tornar a començar’ però ‘s’ha d’empènyer des de dalt’.

Jordi Gaseni, president de l’AMI va remarcar que ‘quan hem estat forts com a país, és quan els municipis hem anat de la mà de les grans entitats com Òmnium i Assemblea’. Des de l’AMI hem de fer el possible ‘per mantenir la il·lusió als consistoris perquè el moment vindrà’. També va voler posar de relleu la importància de mantenir i augmentar les alcaldies independentistes de cara a les eleccions municipals de l’any vinent.

Comparteix aquesta informació