L’AMI commemora els 10 anys de vida amb un acte a Vic

– S’inaugurarà l’exposició ‘10 anys de l’AMI: Independentisme, la força del món local’

– També es presentarà un vídeo de la trobada que van tenir els 6 presidents el passat mes de gener a Brussel·les

L’Associació de Municipis per la Independència va néixer el desembre de 2011 a Vic, i serà a Vic, a la mateixa sala on es va celebrar l’Assemblea Constituent, on tindrà lloc aquest divendres, dia 25 de març de 2022, l’acte per commemorar els 10 anys de trajectòria.

Serà un acte on els alcaldes i alcaldesses seran els protagonistes, perquè han estat ells i elles els que han convertit el municipalisme independentista en una peça clau de la transformació del nostre país i han donat estructura territorial i política al procés cap a la República Catalana.

L’acte serà inaugurat per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i pel president de l’AMI, Jordi Gaseni, i tot seguit es donarà veu als alcaldes i alcaldesses per tal que aportin el seu punt de vista i la seva perspectiva sobre què ha suposat el moviment municipalista independentista. També es farà un petit reconeixement als càrrecs electes que han estat represaliats per les seves idees polítiques, pel seu debat i pels símbols que les representen i que son més de 600. Hi intervindran l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, l’ex-alcalde de Roquetes, Paco Gas, i l’ex-alcaldessa i actual regidora de Roses, Montserrat Mindan.

L’acte clourà amb la intervenció de la consellera de la presidència, Laura Vilagrà. Finalment, al hall de l’auditori s’inaugurarà l’exposició “10 anys de l’AMI: Independentisme, la força del món local”.

Assistiran a l’acte representats de diferents entitats, partits polítics i electes de la Catalunya Nord i del País Valencià. També està prevista l’assistència de tots els presidents que ha tingut l’entitat, excepte Carles Puigdemont, que està a l’exili. Hi seran Josep M. Vila d’Abadal, Pep Andreu, Neus Lloveras, Josep M. Cervera i Jordi Gaseni. Tots 6 van poder fer una trobada el passat mes de gener a Brussel·les, trobada de la qual se’n presentarà un resum en format vídeo, que s’emetrà durant l’acte.
L’acte es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l’AMI.

Dia: Divendres, 25 de març de 2022
Lloc: L’Atlàntida – Centre d’Arts Escèniques d’Osona. Sala Joaquim Maideu, C. Francesc Maria Masferrer, 4. Vic
Hora: 11.00h

Comparteix aquesta informació