L’AMI promou una moció en defensa de l’espai públic arran de la sentència del TS que prohibeix lluir banderes no oficials

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) farà arribar en els pròxims dies als ajuntaments una moció en defensa de l’espai públic, arran de la decisió del Tribunal Suprem (TS) de prohibir banderes que no siguin oficials als balcons dels ajuntaments o al mateix espai públic, tal com ha passat amb l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife. La reunió de la comissió executiva de l’entitat que s’ha celebrat avui de forma telemàtica, ha decidit convertir el comunicat que es va fer públic la setmana passada en una moció, on s’hi fa una defensa aferrissada de l’autonomia local i la llibertat d’expressió que novament es veuen amenaçades.

Tribunal Suprem va dictar la setmana passada una sentència que anul·la l’acord del ple de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife del 30 de setembre de 2016 on es reconeixia la bandera nacional de les Canàries com un dels símbols del poble canari, i, al mateix temps, s’aprovava que s’hissés en un lloc destacat de l’edifici de la pròpia casa consistorial. La sentència del TS estableix com a doctrina que “l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no oficials a l’exterior dels edificis i espais públics no resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure d’objectivitat i neutralitat de les administracions públiques”.

D’altra banda, els membres de l’executiva també han aprovat portar a terme en els pròxims dies una campanya de reconeixement al món local pel seu paper en la gestió de la Covid-19. Al llarg d’aquests tres darrers mesos, des de l’AMI s’ha donat veu a alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya mitjançant entrevistes publicades a la web perquè expliquessin com estan portant a terme la gestió d’aquesta crisi sanitària, que a hores d’ara s’ha convertit ja en una crisi social i econòmica. La propera acció serà la d’un vídeo que vol reconèixer aquesta feina i que es publicarà a les xarxes socials de l’entitat.

La d’avui ha estat la segona reunió de la comissió de l’executiva que s’ha celebrat de forma telemàtica i es preveu que la següent ja pugui ser presencial, sempre que la mobilitat entre les regions sanitàries sigui possible.

MOCIÓ DEFENSA ESPAI PÚBLIC

Comparteix aquesta informació