Milers de persones omplen Barcelona demanant la llibertat dels presos polítics

El crit unànime demanant llibertat va ressonar amb més força que mai aquest dissabte 11 de novembre. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) també va participar a la massiva manifestació de Barcelona amb la seva presidenta, Neus Lloveras, al capdevant. Lloveras va estar acompanyada d’altres representants del món municipal, entre ells molts alcaldes vinguts d’arreu de Catalunya. La manifestació, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC) va exigir l’alliberament de tots els presos polítics catalans, entre els que hi ha els presidents de les dues entitats sobiranistes, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart respectivament, i els consellers Carles Mundó, Josep Rull, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Jordi Turull, Dolors Bassa, Raül Romeva i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.
La mobilització va reunir 750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Segons la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, “avui s’ha demostrat que la gent està disposada a sortir al carrer sempre que faci falta” i va ressaltar que “ens acompanya gent de tot tipus amb la democràcia com a creença comuna”. Lloveras també va dir que “no ens acostumarem” a tenir presos polítics i que les entitats municipalistes “ens tindran aquí sempre”.
La manifestació va acabar amb els parlaments dels familiars dels presos polítics i també amb el missatge enviat des de Brussel.les dels consellers que hi estan exiliats juntament amb el president Carles Puigdemont.

Comparteix aquesta informació