L’AMI envia als ajuntaments un informe jurídic sobre la Llei del Referèndum

assemblea9n

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat aquest diumenge als alcaldes i alcaldesses dels 787 municipis adherits un informe jurídic sobre la Llei del referèndum d’autodeterminació i de les possibles conseqüències que se’n derivin de la seva execució. L’informe ha estat elaborat per la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers per la Independència (SITxCAT) per encàrrec de l’AMI i no observa cap possible comissió d’un delicte per part de les autoritats locals per possibilitar la celebració del referèndum. El document també destaca que no és als funcionaris a qui els pertoca decidir a quin dels ordenaments jurídics vigents obeeixen.

Els secretaris i tresorers municipals autors de l’informe admeten que es tracta d’una qüestió complexa que parteix d’una «situació extraordinària» generada a partir de l’aprovació de la Llei 19/2017, del referèndum d’autodeterminació i de les actuacions que sobre aquesta han engegat els organismes de l’Estat. L’informe defensa la vigència de la llei 19/2017 partint del dret internacional i de la Unió Europea.

L’AMI ofereix l’assessorament dels seus serveis jurídics per tots aquells ajuntaments i ens associats que ho sol·licitin.

Llegir informe complet del SITxCAT (DOCUMENT ELIMINAT PER ORDRE JUDICIAL)

Comparteix aquesta informació