Posicionament de l’AMI davant les proves de guerra bruta de l’Estat contra el procés 

Des del seu naixement l’any 2011, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha apostat i ha defensat, des de la legitimitat democràtica dels seus més de 800 organismes associats, que Catalunya esdevingui un nou Estat d’Europa. Un estat que, amb tot el pòsit d’un passat mil·lenari, es construeixi a partir de les necessitats dels ciutadans i d’una democràcia del segle XXI.

En les darreres hores s’han conegut fets molts greus que posen en relleu que l’Estat espanyol, a través del seu ministre de l’Interior, no només no entén ni accepta la divergència política sinó que, a més a més, actua contra aquesta «fabricant» proves per atacar la diversitat de pensament.

L’AMI, com a institució que agrupa el món local independentista, segueix patint també aquesta persecució política per part de l’Estat amb multitud de procediments judicials que volen impedir-li exercir d’agent en el procés polític.

Els fets destapats en les darreres hores corroboren, una vegada més, la manca de confiança que una gran part de la població de Catalunya té en les institucions espanyoles i la manca de respecte de l’Estat amb la pluralitat. Fets molt greus que no només no han de quedar políticament i judicial impunes, sinó que ens donen més força que mai per seguir lluitant per l’anhel d’un nou estat.

Seguirem treballant per començar de nou. Crear un nou estat d’Europa on els mecanismes públics siguin en favor de la democràcia i l’estat de dret, sense tics passats de règims autoritaris. Aquests fets produïts ens refermen en la necessitat de construir la nova república catalana.

Comparteix aquesta informació