L’AECAT es presenta a l’Alt Pirineu amb el compte enrere en marxa per al referèndum de l’1 d’octubre

AECAT a la Pobla de Segur
Els electes de l’AECAT als Pallars i l’Alta Ribagorça, a la Pobla de Segur

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) es presenta a l’Alt Pirineu amb el compte enrere en marxa per al referèndum de l’1 d’octubre. Una trentena de càrrecs electes de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça va participar en aquesta presentació celebrada al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur. L’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i vicepresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Montserrat Fornells, va insistir en que «som a la fase final del procés i l’AECAT ha de ser fort. Tenim un Govern fort i compromès, majoria parlamentària i un món local fort» per tirar endavant el referèndum d’autodeterminació anunciat pel president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa i membre del Consell Directiu de l’AMI, Marc Solsona, va reconèixer que, «amb l’AECAT, estem articulant mecanismes per si de cas», en referència als entrebancs que podria posar l’Estat a les iniciatives del Parlament i el govern de la Generalitat. En tot cas, segons Solsona, «ja no parlem d’un futur abstracte sinó d’una realitat». El 18,3% dels alcaldes i regidors del Pallars Jussà, el 20,2% dels del Pallars Sobirà i el 12% dels de l’Alta Ribagorça ja s’han inscrit a l’AECAT del qual en formen part prop de 3.400 càrrecs electes del país hores d’ara.

A la presentació del Molí de l’Oli de la Pobla de Segur, hi van intervenir representants de diferents formacions polítiques de les tres comarques. L’alcalde de Sort, Raimon Monterde (Fem Municipi), va explicar que a la seva candidatura d’independents «tothom està d’acord en posar les urnes l’1 d’octubre». Per a l’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera (ERC), el fet d’haver estat escollits a les urnes implica un compromís amb la ciutadania: «Fer poble és fer país. La democràcia, en aquest moment, passa per fer el referèndum. Com a electes que som, tenim un compromís.» Finalment, l’alcalde d’Isona i Conca Dellà i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda (PDeCAT), va defensar que eines com l’AECAT serveixen «per estar del tot preparats» i va anunciar que «tots els alcaldes del Jussà posarem les urnes l’1 d’octubre».

Comparteix aquesta informació