Els electes de l’Alt Empordà mostren el seu compromís amb el referèndum en l’acte de presentació de l’AECAT

AECAT Figueres foto
Foto conjunta dels participants a l’acte de presentació de l’AECAT a l’Alt Empordà

L’acte de presentació de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) a l’Alt Empordà va ser un nou compromís del món local amb el referèndum. Més d’un centenar de càrrecs electes de la comarca van participar en aquesta presentació al territori d’aquesta iniciativa promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La presidenta de l’associació, Neus Lloveras, va deixar clar que l’AECAT és, per ara, només un registre voluntari de càrrecs electes que està preparat per si un dia cal constituir aquesta assemblea. Lloveras va animar tots els electes a fer la seva inscripció en un procés cap al referèndum que està «en fase d’acceleració». La màxima responsable de l’associació va dir que l’AECAT és «una eina més i molt potent» per fer que el referèndum d’independència sigui una realitat. Un 27,8% dels càrrecs electes de l’Alt Empordà ja s’han inscrit en aquest registre del qual actualment en formen part més de 3300 càrrecs electes del país.

En la presentació, que es va fer a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, hi van intervenir representants de diferents formacions polítiques de la comarca. L’alcalde d’El Port de la Selva, Josep Maria Cervera (PDeCAT) va considerar-se un «privilegiat» de poder viure aquest moment on el poble podrà votar la independència de Catalunya i va animar als electes a inscriure’s a l’AECAT per visualitzar el compromís que hi ha al territori amb la democràcia. La regidora de Figueres, Agnès Lladó (ERC) va dir que ara «toca ser forts» per poder celebrar el referèndum i va demanar «fermesa i compromís» per superar els embats de l’Estat espanyol. Natàlia Sánchez, regidora de Figueres (CUP), va apel·lar a què el referèndum «sigui de la gent». Aquesta implicació s’ha de «saber transmetre» des dels càrrecs electes de les diferents opcions polítiques. Les intervencions les va obrir el regidor de Vilajuïga, Xavier Llorente (llistes independents) que va demanar als grups polítics municipals «unitat d’acció» i un element d’aquesta unitat és «formar part de l’AECAT» a nivell individual.

Comparteix aquesta informació