Els ajuntaments, compromesos amb el Govern i el Parlament per a la celebració del Referèndum l’1-O

Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anuncia la data i la pregunta del Referèndum

Aquest divendres, el Govern de la Generalitat ha anunciat la data (1 d’octubre) i la pregunta (“Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”) del Referèndum que ha de dirimir el futur polític de Catalunya. Després d’un llarg procés i d’una mobilització sense precedents, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebra que l’exercici del Dret a Decidir iniciï el darrer pas perquè els ciutadans triïn el futur polític del país lliurement. El camí recorregut fins ara perquè la ciutadania exerceixi un dret tan bàsic com el de votar no ha estat gens fàcil. L’Estat espanyol s’ha negat en rodó a negociar les condicions d’un referèndum i ha utilitzat la justícia per tractar de deslegitimar, amb més de 400 procediments judicials contra institucions (Govern, diputacions, consells comarcals, ajuntaments…) i càrrecs electes, el desig del 80% de la població: expressar-se a les urnes votant. Obstinats i convençuts, però, s’ha anat fent camí i s’han superat tanques, barreres i obstacles.

Som conscients que el pas anunciat avui pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és molt important. I també que els entrebancs del Govern espanyol seran constants. El món municipal aplegat a l’AMI vol mostrar el seu compromís amb el Referèndum. Com a agents locals, ens posem a la disposició del Govern català i el Parlament per allò que pugui requerir per aquesta cita amb les urnes, que, indistintament de quin acabi sent el resultat, ja és per ella mateixa històrica. Som al costat dels ciutadans des del primer dia i no estem disposats a renunciar a la reclamació de donar veu al poble de Catalunya. El món local assumirà aquelles responsabilitats que li siguin requerides. I els catalans decidirem. I no pas pensant en el dia de la votació sinó en el nostre futur polític com a poble.

Comparteix aquesta informació