Més de mig miler d’electes participen en l’acte de suport a Mas, Ortega i Rigau davant del TSJC

Manifestació de suport a Mas, Ortega i Rigau
La capçalera de la mobilització, a l’Arc de Triomf de Barcelona

Més de 500 alcaldes i regidors han acompanyat a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on aquest dilluns s’ha iniciat el judici pel procés participatiu del 9-N del 2014. Càrrecs electes han acompanyat els polítics investigats per la consulta sobiranista des de l’Arc de Triomf fins al Palau de Justícia en una concentració que, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha reunit a 40.000 persones. Aquesta estava convocada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC).

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, valorava molt positivament la mobilització perquè reflecteix que els catalans estan «plenament convençuts» d’arribar fins al final perquè el referèndum d’independència es realitzi «sí o sí». En aquest sentit assegurava que el món municipal estarà al costat del Govern i del Parlament perquè aquest objectiu arribi a bon port. Lloveras però lamentava que, per «falta de qualitat democràtica», tres càrrecs públics s’asseguin al banc dels acusats per permetre que «catalans i catalanes ens expresséssim a les urnes». La presidenta de l’AMI diu però que aquest judici ha permès visualitzar que continua viu l’esperit de mobilització del carrer.

En l’acte hi han participat càrrecs electes de diferents formacions polítics vinguts d’arreu del territori. Molts d’ells han vingut amb els diferents autocars que aquest dilluns han anat a Barcelona per participar en aquesta concentració de suport. Alguns alcaldes han decidit participar-hi portant i mostrant la vara d’alcalde.

Comparteix aquesta informació