Els municipis catalans mostren el seu suport al regidor de Vic, Joan Coma

IMG_27122016_200536

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts, 27 de desembre, a les 8 del vespre davant d’ajuntaments de diferents municipis catalans per donar suport al regidor de l’Ajuntament de Vic, Joan Coma i denunciar la politització de la justícia a l’Estat espanyol. Una de les concentracions més concorregudes ha estat a la capital d’Osona on centenars de persones s’han concentrat a la plaça Major, davant l’edifici consistorial. A la concentració, convocada pel moviment 30/03 que es va constituir per donar suport a Roura i amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), també hi han participat representants d’institucions, partits polítics i totes les entitats sobiranistes. L’historiador, Jordi Figuerola, ha estat l’encarregat de llegir el manifest on s’insisteix que el «futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal» i s’aposta per la resistència pacífica davant els embats de la justícia i el poder espanyols.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras ha assegurat que l’entitat estarà sempre «al costat d’aquelles persones que estan patint aquesta persecució judicial de l’Estat espanyol» i que la transversalitat de la convocatòria reflecteix que aquest «és un moviment molta força».

A més de la de Vic també s’han fet concentracions en moltes altres ciutats catalanes com Barcelona, en un acte on hi ha intervingut el vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, Igualada, Manresa, Navàs, Berga, Argentona, Olot, Arenys de Munt, Begues, Tortosa…

Joan Coma, regidor del grup Capgirem Vic, va ser detingut aquest mateix dimarts al matí a instàncies de l’Audiència Nacional de l’Estat espanyol. El jutge l’havia citat a declarar per un delicte d’incitació a la sedició. En un plenari municipal, Coma va fer una crida a la desobediència als tribunals espanyols dient que “abans de fer la truita primer s’hauran de trencar els ous”.

Comparteix aquesta informació