L’AMI demana recuperar l’esperit del 9N i que les eleccions plebiscitàries se celebrin abans que les municipals

El Consell Directiu de l'AMI, al Monestir de Ripoll
Alcaldes i regidors membres del Consell Directiu de l'AMI, al Monestir de Ripoll

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat als responsables polítics del procés per la independència que “es recuperi l’esperit del 9N i es faci un exercici de responsabilitat i generositat i es mantingui la unitat” en paraules del seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal. Des de l’AMI també s’ha volgut demanar que “es prefereix que les eleccions plebiscitàries se celebrin abans de les eleccions municipals, ja que considerem que són dos processos electorals molt diferents, tot i que respectarem la decisió final que es prengui, ja que aquesta és una decisió que pertany directament al president de la Generalitat”, ha afegit Vila d’Abadal.

En la reunió del Consell Directiu de l’AMI celebrada aquest migdia al Museu Etnogràfic de Ripoll, s’ha tractat la situació actual del procés i s’ha descartat fer un pronunciament sobre la proposta de llista única o de llistes separades sota un mateix paraigües electoral, ja que segons han manifestat “no ens pertoca a nosaltres decidir sobre quina és la millor opció. El que sí reclamem és unitat, responsabilitat i generositat en aquests moments clau, on la ciutadania les reclama clarament”.

Entre les altres qüestions tractades a la directiva, destaca la crida que es fa a tots els ajuntaments catalans perquè aprovin mocions per auto inculpar-se com a participants en la celebració del 9N i mostrin el seu suport al president Mas i a les conselleres Ortega i Rigau, imputats per la Fiscalia. De moment ja han celebrat plens i han aprovat la moció 43 ajuntaments, però s’espera que en les pròximes setmanes siguin molts més els que s’hi afegueixin.

El Consell Directiu de l'AMI, a la tomba de Guifré el Pilós
Ofrena a la tomba del comte Guifré

Aprofitant la trobada a Ripoll, els alcaldes han visitat el monestir i han realitzat una ofrena floral a la tomba del compte Guifré el Pilós, segons la llegenda, persona que amb la seva sang sobre un escut daurat va originar la bandera catalana. L’alcalde de Ripoll i membre de la directiva de l’AMI, Jordi Munell, ha destacat el simbolisme que ha tingut la reunió a Ripoll ja que “podríem dir que la primera DUI del nostre país la va fer Guifré el Pilós ara fa més de 1.000 anys”. El Consell Directiu de l’AMI està format per representants municipals de totes les comarques de Catalunya que cada dos mesos es troben per tractar l’actualitat vinculada al procés independentista.

Comparteix aquesta informació