L’ANC i l’AMI acceleren la campanya del ‘Signa un vot’ per “arribar a tothom” fins l’Onze de Setembre

D'esquerra a dreta, Vila d'Abadal (AMI), Forcadell (ANC) i Alentorn (Signa un vot)

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han acordat unir forces per tal que la campanya ‘Signa un vot per la independència‘ faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició. Ho han anunciat aquest matí la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i la coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, en una roda de premsa en què s’han fet públic els detalls de l’acord, que es visualitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març. Les dues entitats preveuen arribar al miler de punts de recollida.

L’acord suposarà que la campanya -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, la declaració d’independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, el que permetrà arribar a més punts del territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’entesa institucionalitza també la iniciativa i referma el paper del municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Pel que fa a la propera recollida intensiva, la col·laboració entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98,5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència activa d’alguna de les dues entitats. Gràcies a l’acord, doncs, les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més en relació amb la passada recollida intensiva i es treballa amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Forcadell ha afirmat que amb l’acord “la potencialitat de la campanya augmenta de manera exponencial” i ha destacat la importància estratègica del ‘Signa un vot’ ja que, tot i que l’ANC considera irrenunciable la celebració de la consulta, cal estar preparats per qualsevol escenari i, per tant, és imprescindible “arribar a tothom perquè signi aquesta instància”. Forcadell també ha informat que la recollida s’allargarà fins el proper Onze de Setembre, “en què els catalans tornarem a sortir pacíficament i massiva al carrer”.

Per la seva banda, Josep M. Vila d’Abadal ha destacat que “les entitats municipalistes ja estan preparades per donar suport actiu a tot el procés” i ha considerat la participació de l’AMI a la campanya com un “moment clau en aquest procés per la total implicació i col·laboració entre l’àmbit públic municipalista i el de la ciutadania”. El president de l’AMI ha afegit que “totes les actuacions que es facin estaran dins de la legalitat vigent i emparant-nos en les competències pròpies del municipis”.

Comparteix aquesta informació