L’Associació de Municipis per la Independència rep la insígnia de la Fundació Catalunya Estat

Membres del jurat i premiats amb la insígnia de la Fundació Catalunya Estat, ahir a Barcelona

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha rebut una de les insígnies de la Fundació Catalunya Estat (FCE), atorgades a persones i entitats del món civil i cultural en reconeixement a la seva rellevància i tasca dedicada perquè Catalunya esdevingui Estat. En aquesta segona edició dels premis, també han estat concedides insígnies a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el lobby europeu Ferrmed, Vicenç Ferrer i Andreu, Jan Jambon, Joaquim Vidal, Josep-Maria Terricabras, Mònica Terribas, Miquel Calçada, Toni Soler, Toni Albà, Lluís Garcia i Sevilla, Lluís Cabrera, Lluís Colom i Bernat Garrigós.

L’acte de lliurament, que es va celebrar ahir al vespre a la seu barcelonina de la Fundació Catalunya Estat, va ser conduït pel president de la FCE, Jaume Vallcorba, i per Albert Codinas, vicepresident de la FCE. Al seu parlament d’agraïmet pel guardó, Josep M. Vila d’Abadal, president de l’AMI i alcalde de Vic, va destacar que “els municipis hem d’aixoplugar el moviment social a favor de la independència. Nosaltres som els qui hem de dir als veïns com han de treballar per tirar endavant el projecte que portarà Catalunya a ser un estat sobirà. Tots junts, municipis i entitats ens hem d’unir per a aquest projecte i perquè els polítics compleixin el compromís que van adquirir ahir al Parlament”. Respecte a la consulta d’independència, Vila d’Abadal va explicar que “s’ha de guanyar. No s’hi val perdre-la, perquè, si perdem, ens assimilaran. L’hem de fer quan estiguem segurs que el guanyarem”.

A la primera edició de les insígnies de la FCE, es va reconèixer la tasca de Moisés Broggi, Oriol Domènec, Joan Blanch, Antoni Maria Badia i Margarit, Salvador Cardús, Jordi Bilbeny i Jaume Manel Oronich.

Comparteix aquesta informació