L’AMI i l’ANC donen suport a la Declaració de Sobirania si queda clar que la fi és la independència

Vila d'Abadal i Forcadell, a la sala d'actes del Ciemen a Barcelona

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han presentat aquesta tarda un manifest amb el qual donen ple suport a la Declaració de Sobirania que el Parlament té previst aprovar a la sessió del proper 23 de gener. Els presidents de les dues entitats, Josep M. Vila d’Abadal i Carme Forcadell, han coincidit en donar el seu vistiplau al punt clau de la declaració: “El poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per decidir per sí mateix el seu futur.” Els dos han alertat, però, que aquest suport no significa un xec en blanc i demanen als partits catalans que no afluixin en les demandes a favor de la independència.

“El consens és molt important, però mai en perjudici de rebaixar l’objectiu que volem assolir: que Catalunya esdevingui un Estat propi”, ha afirmat Vila d’Abadal. Sobre la consulta d’independència, Forcadell ha deixat clar que “només pot haver una pregunta amb una resposta clara que sigui sí o no. No acceptarem, ni donarem suport, a cap consulta que plantegi altres qüestions”. I ha afegit: “Estem contents de com va el procés cap a la independència. Però això és només el primer pas i volem que la consulta es faci el més aviat possible. No més tard del 2014.” Pel que fa a l’adhesió del PSC a la Declaració de Sobirania, Vila d’Abadal ha declarat que “si, per aconseguir la sobirania, tenir a favor el PSC ens ajuda, benvinguts siguin”.

Les dues organitzacions han convocat els ciutadans a un acte públic de suport a l’aprovació del Parlament el proper 23 de gener, a les 19 hores, la mateixa hora a la qual s’aprovarà la declaració simbòlica. Les concentracions es duran a terme davant de tots els ajuntaments catalans. També han fet una crida a col·laborar en el procés d’independència i participar activament en la campanya per ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi: “És el moment d’arribar a tots els racons del país perquè, quan els ciutadans de Catalunya exercim el dret a l’autodeterminació, ho fem de forma clara i inequívoca pel sí a la llibertat i al nostre futur com a poble.”

Comparteix aquesta informació