L’AMI es compromet a tirar endavant la consulta per a la independència si el Govern no ho fa

Bona part de l'executiva de l'AMI, amb els diputats convergents Pujol i Turull al Parlament de Catalunya

Membres de la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’han trobat avui amb Oriol Pujol i Jordi Turull, president i portaveu del grup parlamentari de CiU, en la que ha estat la primera trobada d’una ronda de reunions que l’AMI inicia avui amb els grups parlamentaris sortits de les eleccions. Josep M. Vila d’Abadal, president de l’AMI i alcalde de Vic, ha explicat que els dirigents de CiU els han agraït “el nostre posicionament clar i el nostre suport. I s’han compromès a tirar endavant el projecte”. Vila d’Abadal ha subratllat que si per algun motiu el Govern no ho fes o no ho pogués fer, “l’AMI tirarà endavant el procés que ens durà a la independència de Catalunya”.

El president de l’AMI ha afegit que “en dos o quatre anys, com a màxim, s’ha de desencallar aquesta situació que ha de donar peu a la independència. És important que tinguem un Govern fort que pugui governar en el difícil dia a dia que ens dibuixa la crisi i alhora tirar endavant el procés independentista sense problemes”. L’AMI “és aquí per reforçar aquest Govern i donar-li suport”.

A més de Vila d’Abadal, a la trobada hi ha assistit Josep Andreu, alcalde de Montblanc; Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot, Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Meritxell Roigé, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, i Queralt Calderer, regidora de l’Ajuntament de Berga. Per part de CiU, hi ha assistit el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, i el portaveu del grup, Jordi Turull.

Comparteix aquesta informació