Vila d’Abadal demana a diputacions i grans ciutats que s’adhereixin a Municipis per la Independència

D'esquerra a dreta, Vila d'Abadal, Casals, Ximenis i Colomé

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, ha fet una crida avui a les grans ciutats i a les tres diputacions que encara no formen  part de l’entitat perquè s’hi adhereixin. En el marc del Consell Directiu de l’AMI, que ha reunit 18 càrrecs electes d’arreu del país, Vila d’Abadal s’ha felicitat per l’èxit de la manifestació de la Diada i ha explicat que, a la vista de la participació massiva, “no té cap mena de sentit que alguns ajuntaments no deixin als seus ciutadans que puguin decidir si estan a favor o en contra de la independència”. El president de l’AMI feia esment a declaracions recents del president del Grup Socialista al Parlament, Xavier Sabaté, que ha reclamat la celebració d’un referèndum per conèixer el suport real a la independència de Catalunya. “Estem d’acord amb ell. I per això demanem al PSC que faciliti a la seva gent la possibilitat de donar suport a les mocions que hem presentat a tots els ajuntaments.”

Hores d’ara, l’AMI compta amb el suport de 532 ajuntaments, 26 consells comarcals i la Diputació de Lleida, entre altres ens municipalistes. Vila d’Abadal ha reiterat que el full de ruta de l’AMI passa per convocar el referèndum quan els municipis adherits apleguin el 60% de la població catalana i hi hagi la seguretat d’0btenir un 55% de vots favorables. En aquests moments, l’AMI aplega el 56% de municipis, a on hi viu el 36% de la població catalana. El president de l’AMI i alcalde de Vic insisteix: “No hem d’anar amb presses. El referèndum no es pot perdre.”

Vila d’Abadal ha valorat les reaccions del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha indicat que, entre les properes passes que s’han de fer, és clau treballar coordinadament amb la Generalitat i, sobretot, amb les entitats que, com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), participen al procés de consecució de la soberania de Catalunya. En aquesta línia, la trobada d’alcaldes i regidors de l’AMI s’ha desenvolupat a la seu d’Òmnium Cultural. La seva presidenta, Muriel Casals, ha destacat la feina de l’AMI i ha anunciat que deixarà les instal·lacions de la seva organització per a les reunions que calgui.

Finalment, Vila d’Abadal ha destacat la marxa de Barcelona com un gran èxit per la seva unitat: “Hi era tothom, gent de diverses procedències i orígens. Ningú pot dir que aquesta manifestació divideix al país.”

A la trobada del Consell Directiu de l’AMI, hi han assistit Albert Batet, alcalde de Valls; Josep M. Cervera, alcalde de Port de la Selva i tresorer de l’AMI; Ramon Gusi, regidor de Vilafranca del Penedès; Jordi Martí, regidor de la Seu d’Urgell; Domingo Tomàs, regidor de Tortosa; Lluís Sagarra, regidor de Martorell; Josep Andreu, alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI; Marta Madrenes, regidora de Girona; Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt i secretari general de l’AMI; Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer i vicepresident de l’AMI; Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre; Josep R. Ibarz, alcalde d’Almacelles; Joan Eroles, alcalde de Puigverd d’Agramunt; Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès; i Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla.

Alcaldes i regidors del Consell Directiu de l'AMI a la seu d'Òmnium Cultural

 

Comparteix aquesta informació