L’Ajuntament de Bellpuig atorga el premi Estel a Municipis per la Independència

Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig, lliura el premi a Josep M. Vila d'Abadal, president de l'AMI

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, ha recollit aquest matí a Bellpuig el premi Estel, que atorguen les entitats culturals, socials, esportives i polítiques de la vila lleidatana. El president de l’AMI i alcalde de Vic ha manifestat que “hem de voler tenir el nostre propi estat per a sobreviure com a poble en un futur”. L’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, i els regidors del consistori han rebut el president de l’AMI a la casa consistorial, on ha signat al llibre d’honor. Acompanyats de la banda municipal, s’han traslladat al Parc de Bellpuig, on li han lliurat una figura dels gegants de la població perquè en aquests moments “el nostre poble ens demana ser gegants”, ha especificat l’alcade Bellpuig qui també ha explicat que “només hi ha un camí a recórrer”.

El president de l’AMI, que anava acompanyat per l’alcalde de Balaguer i vicepresident de l’AMI, Josep M. Roigé ha destacat en la seva intervenció que “és un honor per a l’associació de municipis independentistes que ens hagueu donat aquest reconeixement”. L’AMI es va constituir el dia 14 de desembre a Vic i en aquests moments té 531 ajuntaments adherits i 31 institucions entre consells comarcals, diputacions i entitats municipals descentralitzades (EMD).

Vila d’Abadal ha volgut posar de relleu que “és molt important que recolzeu la nostra feina”, ja que “la societat civil és molt activa, però calia que els municipis donéssim suport al moviment social”. Segons el president de l’AMI, “el nostre objectiu és promoure una consulta quan el 60% dels ciutadans estiguin representats en els municipis adherits” ja que “hem d’estar molt segurs que guanyi el sí”. Ha explicat la feina que estan fent de forma complementària l’AMI i l’ANC i que es vol fer arribar el missatge “al Parlament i a la Generalitat que ara és l’hora, que és el moment, tot i que tenim clar que no serà senzill”. També ha demanat als partits polítics “que es deixin de tàctiques polítiques”, ja que dimarts “parlarà el poble de Catalunya” i que “qui no estigui convençut del lema de la manifestació, clarament que no hi vagi”.

Parlament de Josep M. Vila d'Abadal, alcalde de Vic i president de l'AMI, al Parc de Bellpuig
Comparteix aquesta informació