L’AMI es marca el repte d’aglutinar el 60% de la població de Catalunya per convocar un referèndum sobre la independència

D’esquerra a dreta: Helena Navarro, Josep M. Ximenis, Josep M. Cervera, Josep M. Roigé, Josep M. Vila d’Abadal, David Rodríguez, Laura Vilagrà, Domingo Tomás i Josep Andreu

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es marca el repte d’aglutinar el 60% de la població de Catalunya per tirar endavant un referèndum sobre la independència de Catalunya. Així ho ha assegurat aquest matí el president de l’entitat i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, durant la reunió de l’executiva de l’AMI que ha tingut lloc a Balaguer.

Vila d’Abadal ha destacat que llavors serà un bon moment per convocar aquesta consulta, ja que en el si de l’entitat hi haurà prou suport per fer que el resultat del referèndum sigui favorable a la independència. Mentrestant, ha dit que des de l’entitat seguiran treballant per aconseguir noves adhesions i ampliar la seva cobertura territorial. Actualment, 324 ens que representen el món municipal ja s’han adherit a l’AMI, així com 14 consells comarcals i la Diputació, de Lleida.

Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer i un dels vicepresidents de  l’entitat, Josep Maria Roigé, ha posat com a exemple la comarca de la Noguera, on actualment una vintena dels 30 municipis ja s’han adherit a l’entitat o bé han mostrat la seva predisposició a fer-ho. En aquest sentit, ha dit que confia que un total de 28 ajuntaments de la comarca acabin formant part de l’AMI. De fet, l’entitat aspira a implantar-se per tot el territori abans d’abordar l’adhesió de les capitals de província.

Pel que fa a l’anunci de la delegació del govern central a Catalunya sobre l’obligatorietat de penjar la bandera espanyola, Vila d’Abadal ha explicat que han demanat informes jurídics sobre la qüestió i ha ofert assessorament als ajuntaments que tinguin problemes, tot i que ha recalcat que “la nostra tasca és aconseguir un referèndum per ser independents”. Així mateix, ha deixat per una segona fase, “per quan Catalunya sigui independent”, l’adhesió a l’entitat de municipis de la Catalunya Nord o altres zones dels Països Catalans.

Finalment, Roigé ha agraït a tots els membres de l’executiva la visita a Balaguer i ha destacat que la ciutat i la comarca volen ser capdavanteres” alhora d’adherir-se a l’entitat.

Vila d'Abadal signa el Llibre d'Honor de Balaguer

La capital de la Noguera ha acollit avui una reunió de treball de l’executiva de l’AMI en la que s’ha discutit aspectes sobre la imatge corporativa de l’entitat i noves adhesions, entre altres. A la trobada hi han assistit, a banda de Vila d’Abadal i Roigé, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el regidor de Tortosa, Domingo Tomàs; l’alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera; l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; la regidora d’Arenys de Munt, Helena Navarro; l’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà; l’alcalde de Solsona, David Rodríguez; i un regidor de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Comparteix aquesta informació