Valoració de la reunió de l’AMI, ANC i OC amb el president de la Generalitat de Catalunya

Ahir a la tarda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va convocar a les tres entitats, Assemblea Nacional Catalana, Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural, al Palau de la Generalitat per valorar la manifestació convocada en motiu de la Diada a Barcelona. Van assistir a la reunió per part de l’AMI, el president Jordi Gaseni, per Assemblea, la presidenta Dolors Feliu i per Òmnium Cultural, el president Xavier Antich. El president va estar acompanyat per la consellera de la presidència, Laura Vilagrà.

En les gairebé dues hores que va durar la reunió, Assemblea Nacional Catalana va posar damunt la taula la proposta d’aixecar la DUI el segon semestre del 2023 coincidint amb la presidència espanyola a la Unió Europea. Per part de l’AMI, es va conèixer la proposta en el mateix moment de la reunió i per tant l’entitat va convocar l’Executiva ahir al vespre per valorar la trobada.

En primer lloc, l’AMI manifesta que sempre ha defensat i defensarà les propostes i accions que parteixin del consens i que busquin la unitat d’acció. Com a actor principal del procés en els darrers anys, el món municipal creu que és molt important comptar amb el màxim de sensibilitats i per això reitera que s’ha de recuperar l’espai de coordinació estratègica de forma àmplia i transversal amb entitats, institucions i partits polítics.

L’AMI recorda que l’objectiu de l’entitat és la independència i s’ha de trobar la manera, de forma consensuada entre els diferents actors, de teixir una estratègia que marqui els terminis per arribar-hi i fugir de la situació de bloqueig dels darrers anys que ha frenat el camí cap a la independència.

Pel que fa a la proposta que va presentar l’Assemblea a la reunió, l’AMI es compromet a analitzar-la en les properes setmanes.

Així mateix, l’entitat demana una gran mobilització pel proper 1 d’octubre amb motiu del 5è aniversari, una manifestació que ha de ser a favor de la República Catalana des de les diferents sensibilitats i posicionaments, un punt de trobada de tot l’independentisme. La convocatòria està organitzada per diverses entitats, entre les quals, l’AMI.

Comparteix aquesta informació