L’exposició dels 10 anys de l’AMI, a Montblanc

 

L’exposició sobre els 10 anys de l’AMI es pot veure fins el 9 de setembre a Montblanc (Conca de Barberà), al claustre de Sant Francesc. Divendres passat, dia 2 de setembre, es va inaugurar dins els actes de la festa major de la localitat, per part de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el regidor de Sarral, Jaume Fornés, l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M Vidal, la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, i el president de l’AMI, Jordi Gaseni.

Durant l’acte inaugural, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va recordar els inicis de l’AMI d’una forma molt emotiva i ha definit l’entitat com “una peça importantíssima durant tot el procés, juntament amb l’Assemblea Nacional Catalana i l’Òmnium Cultural, que ha definit com  “les 3 potes de la societat civil i institucional que va arribar fins l’1 d’octubre”. També va explicar que fa més de 100 anys, l’Ajuntament de Montblanc ja es va declarar a favor de la llengua i l’autodeterminació. Això no és nou: l’independentisme té tradició i perdurarà, malgrat la repressió que patim per l’evident involució democràtica de l’estat espanyol”

Jaume Fornés, regidor de Sarral, va agrair la possibilitat de ser-hi present i va animar la ciutadania a continuar amb ànims i endavant.

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela va dir que “l’exposició és un viu reflex de la intensitat amb què el país ha viscut aquests deu anys” i que “gràcies a aquesta intensitat, cada cop que hi ha hagut comicis, ha guanyat la idea de construir un país lliure i republicà” També va destacar que “som els representants de la gent, que des dels municipis, portarem el nostre país a ser lliure, democràtic i republicà.”

L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M Vidal, va explicar que l’exposició demostra que “si no existís l’AMI, s’hauria de crear, perquè els ajuntaments son la principal institució del país, i avui podem aturar-nos, reflexionar i seguir endavant, prenent l’exemple d’aquests 10 anys de feina.” 

La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, va felicitar l’AMI per la tasca de cohesió dels municipis i també va desitjar que “tot el que s’ha fet ens doni forces per continuar treballant per la llibertat del nostre país”.

El president AMI, per cloure l’acte, va explicar que l’exposició demostra “que tenim ganes i possibilitats des dels municipis. Hem d’estar presents als actes de la Diada i de l’1-O, preservar la diversitat política de l’AMI i fer que l’independentisme guanyi a les municipals del 2023”. També va explicar que “cal no oblidar tot el que hem fet, perquè estem en contacte amb d’altres moviments en diferents realitats del món i hem vist que estan atents a tot el que anem assolint.” Finalment, va afirmar que “treballarem tot allò que ens permeti assolir més sobirania, en tots els aspectes, per poder ser més lliures.”

 

Comparteix aquesta informació