L’exposició sobre els 10 anys de l’AMI es podrà visitar a Arenys de Mar fins el 30 d’agost

L’exposició sobre els 10 anys de l’AMI fa una nova parada, aquest cop a la localitat maresmenca d’Arenys de Mar, on es podrà visitar fins el dia 30 d’agost a l’espai de l’antiga destil·leria Calisay,  a la riera del pare Fita.

Divendres passat es va inaugurar la mostra amb la presència de l’alcaldessa de la població Annabel Moreno, l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro i la regidora d’Arenys, Ona Curto. Va cloure l’acte el president de l’AMI, Jordi Gaseni.

L’alcaldessa va recordar la seva etapa com a vicepresidenta de l’entitat, entre 2018 i 2019 i les experiències viscudes, marcades en aquell moment per una forta repressió cap als líders polítics independentistes, però també de caire social amb un retallada de drets i llibertats. ‘A Arenys de Mar sempre hem estat molt presents a l’AMI’ va dir l’alcaldessa i va remarcar i el paper de l’entitat ‘com un dels 3 pilars de l’independentisme: la societat civil, les institucions catalanes i el món local’. ‘L’AMI ha treballat moltíssim per fer possible el Referèndum i perquè es gestés el procés d’independència’ va afegir Moreno i sempre ‘ho hem fet amb il·lusió, embranzida i ganes de lluitar’.

L’alcalde de Premià, Rafa Navarro, per la seva part va posar de relleu ‘la capacitat de gestió del món local’ i de com d’aquesta forma es podia arribar a convèncer més gent que la independència era la millor opció. ‘Els podem convèncer amb el cor o bé amb el cap, demostrant que governem per a tothom i que gestionant bé les coses en podem treure més beneficis’.

La regidora local Ona Curto va remarcar la feina que havia fet l’AMI ‘com a ens que ha coordinat i aglutinat tots els pobles de Catalunya’. També va fer esment que queda molta feina per fer ‘per trencar amb l’antic règim’ i que ‘a partir de les sobiranies locals es pot reprendre la confiança en la sobirania nacional’.

Finalment el president de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni,va explicar que l’entitat ‘és la confluència de totes les ideologies de l’independentisme’ i que a dia d’avui ‘estem molt orgullosos d’on hem arribat’. Tot i ser realista i reconèixer que després del 2017 ‘s’ha perdut algunes il·lusions’, no hi ha dubte ‘que tindrem una altra oportunitat i, per quan la tinguem, hem de ser molts més ajuntaments’. Per aquest motiu, a les municipals del 2023 ‘volem a l’AMI les grans ciutats’ i des d’aquest moment ‘estem treballant per aconseguir més vots independentistes per a aquestes eleccions’.

Comparteix aquesta informació