TROBADA DELS 6 PRESIDENTS QUE HA TINGUT L’AMI

  • La reunió s’ha celebrat avui a Brussel·les i està emmarcada dins els actes del 10 aniversari de l’entitat municipalista

Aquest matí ha tingut lloc una reunió històrica entre els 6 presidents/a que tingut l’AMI i que ha servit per posar en comú la trajectòria i les diferents etapes que ha viscut l’entitat en aquests 10 anys. Hi han assistit el primer president i impulsor,Josep M. Vila d’AbadalCarles Puigdemont,  que el va succeir per un breu període de 6 mesos; Josep Andreu, president provisional quan Puigdemont va ser nomenat president de la Generalitat; Neus Lloveras, la presidenta que va viure tot el camí cap a l’1-O; Josep M. Cervera, el president de l’època de la repressió, exili i presó dels líders polítics i socials i el president actual, Jordi Gaseni.

L’exili del president Puigdemont ha condicionat que la trobada es realitzés a Brussel·les en unes circumstàncies marcades encara per la pandèmia sanitària. La reunió tenia com a objectiu posar en comú les característiques de cada etapa i valorar i analitzar el que ha suposat i suposa l’entitat dins el procés d’emancipació nacional. També s’ha aprofitat per recollir els diferents punts de vista de cada president/a sobre el present i el futur més immediat.

Avui, l’Eurocambra ha guardat un minut de silenci per la mort de David Sassoli, president del Parlament Europeu, que va morir la matinada passada. Des de l’AMI lamentem aquesta pèrdua i ens sumem a les mostres de condol.

Durant la trobada, els presidents han conversat sobre el que ha significat l’AMI des de la creació i també sobre la importància i rellevància del món local en la construcció de la República Catalana.

Aquesta trobada s’emmarca dins els actes del 10 aniversari de l’entitat, creada el desembre del 2011. Si les condicions sanitàries ho permeten, està previst per les properes setmanes un acte commemoratiu i també una exposició que recull la trajectòria de l’entitat que itinerarà per tot Catalunya.

Comparteix aquesta informació