EL PRESIDENT DE L’AMI VIATJA A SARDENYA PER DONAR SUPORT AL PRESIDENT A L’EXILI, CARLES PUIGDEMONT

El president de l’AMI, Jordi Gaseni (L’Ametlla de Mar), s’ha desplaçat a Sardenya, concretament a Sàsser, per donar suport al president a l’exili, Carles Puigdemont, que declara al tribunal d’aquesta localitat, a la vista sobre la petició d’extradició de l’Estat espanyol, després de la seva detenció el passat 24 de setembre.

Gaseni ha afirmat que “l’Estat espanyol continua amb l’afany d’humiliar el poble català” i que “l’AMI continuarà al costat de tots els represaliats i represaliades, amb la voluntat intacta, com el primer dia, per assolir la independència i la república catalana, refrendada per l’1 d’octubre del 2017”.

Durant la jornada, el president de l’AMI s’ha trobat amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el representant d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, membre de la junta nacional, i amb els representants de l’Assemblea Nacional Sarda. També s’ha pogut trobar amb el conseller Toni Comin, la consellera Clara Ponsatí, i amb els representants de la Corona de Logu, organització d’electes independentistes sards, que també han assistit a la concentració de suport del president Puigdemont, i amb la qual l’AMI manté un contacte actiu des de fa uns anys.

Un cop s’ha sabut la posada en llibertat del president Puigdemont,  l’AMI ha manifesta la seva satisfacció per la notícia, destacant que “la justícia espanyola pretén utilitzar el poder judicial per perseguir idees polítiques, actuant al marge dels estàndars democràtics europeus”, i recorda que també hi ha alcaldes i alcaldesses que han estat represaliats i que tenen cassos pendents amb la justícia per ser independentistes.

Comparteix aquesta informació