actes de commemoració del quart aniversari de l’1 d’octubre

Avui se celebra el quart aniversari de l’1 d’octubre en què va tenir lloc el referèndum sobre la independència de Catalunya. Per commemorar aquests 4 anys i tot el que ha suceït a partir de llavors, l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat un seguit d’actes i marxes que es duran a terme al llarg dels dies 1, 2 i 3 d’octubre, a més de centenars d’actes que s’han organitzat als pobles i ciutats del territori català. L’acte central d’avui, 1 d’octubre, ha tingut lloc a Illa (Rosselló, França). Un acte que també ha comptat amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. L’acte ha aplegat també alcaldes i alcaldesses de la Catalunya Nord i representants de les institucions i la societat civil catalana, així com testimonis de persones de la Catalunya Nord que varen contribuir a què l’1 d’octubre es convertís en una realitat. Durant els parlaments, hi han intervingut la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el president d’OC, Jordi Cuixart, i el president de l’AMI, Jordi Gaseni (L’Ametlla de Mar).

El president de l’AMI ha explicat que “Volem ser un estat independent. L’1 d’octubre ens vam proposar votar, i ho vam fer, contra totes les circumstàncies i contra un estat ferotge que va intentar aturar-nos amb la violència. Tenim molt present el mandat de les urnes. Des de l’AMI ens proposem mantenir la flama encesa dels nostres objectius intactes, lluitant, treballant per l’amnistia, i per fer visibe la nostra causa arreu del món, units i organitzats. Volem la independència i la lluitarem!”. Finalment, ha destacat que “comptem també amb els que veuran en el nostre projecte l’espai per un futur millor, amb una societat lliure i democràtica. És feina nostra garantir que hi hagi més accions de sobirania tan importants com la que vam fer l’#1O. Amb els municipis i l’AMI hi podeu comptar.”

Demà dissabte està previst que els representants de l’AMI assisteixin a les marxes organitzades pel territori.

Comparteix aquesta informació