Marxes i actes per commemorar els 4 anys de l’1-OCT


Els propers dies 1, 2 i 3 d’octubre es celebraran a diferents punts del territori català, marxes i actes per commemorar els 4 anys de l’1-O i recordar totes les persones que el van fer possible. Aquest matí, l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat totes les activitats amb la presència de les entitats que hi donen suport: Òmnium i Associació de Municipis per la Independència. Per part de l’AMI hi ha participat el seu president, Jordi Gaseni.

L’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat que el dia 1 d’octubre hi haurà un acte polític a la Catalunya Nord, en un lloc encara per concretar i la sortida d’urnes des d’aquest punt fins a Figueres, on hi haurà un concert. També hi haurà actes descentralitzats a llocs que van resistir o guanyar a les forces d’ocupació l’1-O.

El dia 2 es faran 3 marxes a peu, d’uns 20km. La primera anirà de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva; la segona de Vinarós a La Ràpita i la tercera d’un municipi de La Franja a un municipi de Ponent (encara per concretar).

Finalment el dia 3 hi haurà un acte a Barcelona, coorganitzat amb els sindicats per rememorar la vaga del dia 3 d’octubre.

El president de l’AMI ha recordat la importància que té que l’acte es faci descentralitzat pel territori ja que pobles i ciutats catalanes ‘hem estat una part essencial involucrada en el procés i vam patir una gran repressió l’1-O, una repressió que encara continua en alguns alcaldes’.

També ha demanat la màxima implicació de les poblacions per les quals passaran les marxes, tant en l’organització com en la mobilització, per fer possible ‘que siguin un èxit’. ‘L’1-O tornarem a sortir al carrer, des del sud, des del nord i des de ponent per a fer grans aquesta marxes que tenen per objectiu fer evident el nostre compromís amb el llegat del referèndum del 2017 i amb els nostres valors republicans que estan més vius que mai’ ha remarcat.

Finalment ha volgut posar de relleu el fet que les tres entitats convoquin altre cop juntes perquè sabem que ‘la suma de les nostres forces fan més gran i sòlid el nostre projecte’ i també ‘ho saben a fora’. Per aquest motiu refermem la voluntat de continuar treballant conjuntament per fer viable ‘la República Catalana’.

Comparteix aquesta informació