El món local català dona suport al conseller Bernat Solé arran de la sentència del TSJC

 

El món local català independentista, agrupat a través de la xarxa AMI (Associació de Municipis per la Independència) mostra el seu desacord amb la sentència que s’ha conegut avui del TSJC que inhabilita i multa al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna a un any d’inhabilitació especial per a càrrec electe i una multa de 16.800 euros per un delicte de desobediència greu per la ‘participació’ de Solé en l’1 d’octubre de 2017 quan era alcalde d’Agramunt (Urgell). Aquesta sentència encara no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem. És el primer alcalde català inhabilitat per l’1 d’octubre. Solé es converteix en el primer alcalde inhabilitat per l’1-O.

Des de l’AMI es vol denunciar, un cop més, la persecució que estan patint els electes locals per l’expressió de les nostres idees polítiques, totalment legítimes en una democràcia consolidada’ i també ‘la instrumentalització de la justícia per a unes finalitats polítiques’ de forma reiterada. Igualment, posa en evidència i lamenta que ‘altre cop la justícia busca l’escarment com a model, com a exemple per als seus iguals’. Igualment i per tal d’aplegar el suport del món local català, l’AMI ha obert un formulari d’adhesió per donar suport a Bernat Solé i de rebuig a la sentència, que es pot trobar a la web www.ami.cat i que també s’ha fet arribar a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions catalanes. Properament, es farà arribar una moció en el mateix sentit per tal que els ajuntaments que ho desitgin el puguin portar al Ple Municipal.

La persecució del món local ha estat una constant en el darrers anys per diferents temes relacionats amb la sobirania del poble català, com les banderes o els posicionaments de caire polític i és en aquests sentit que s’ha arribat a l’escandalosa xifra de 600 contenciosos que els ajuntaments i els alcaldes i alcaldesses carreguen sobre les seves espatlles. En relació a la participació dels alcaldes en referèndum de l’1 d’octubre, encara queden una desena de causes obertes contra alcaldes i alcaldesses a diferents jutjats del territori català. Malgrat aquesta persecució, el món local català es manté ferm en les seves idees i en el compromís amb la República Catalana.

FORMULARI D’ADHESIÓ

Comparteix aquesta informació