Prop de 60.000 persones i 131 mobilitzacions a la manifestació d’una Diada marcada per la pandèmia

 

La Diada Nacional ha estat marcada avui per la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tot ha comptat amb un total de 131 mobilitzacions arreu de Catalunya i amb una participació de gairebé 60.000 persones. La consigna d’aquesta Diada ha estat ‘necessitem disposar de les eines d’un estat independent per poder construir un futur millor’ i una vegada més ha estat organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. Segons s’ha assegurat des de l’organització, ha sigut la mobilització més important en temps de pandèmia de tot Europa.

L’acte ha sigut de petit format i s’han fet diverses connexions a ciutats I municipis de Catalunya. Tot seguit s’han fet els parlaments, on el president de l’AMI, Josep M Cervera ha dit que malgrat que ha estat una Diada diferent per la pandèmia “l’actual situació, no pot ocultar la veritable pandèmia que estem patint fa més de 300 anys a Catalunya i que no és cap altra que la nostra relació tòxica amb Espanya”. Cervera, fent un símil entre la crisi sanitària actual i la situació política de Catalunya, ha dit que “la vacuna que tenim es diu INDEPENDÈNCIA! Encara no tenim la fórmula ajustada però tenim la metodologia per fer-ho: la que l’1 d’Octubre de 2017 ens va fer assaborir la possibilitat de vèncer”. Insistint amb l’1 d’Octubre ha fet una crida dient que “tot això només ho acabarem si tots i totes ens tornem a conjurar amb l’esperit, entesa i confiança que va fer possible l’1 d’Octubre. El món municipal ho volem fer i hi volem ser, convençuts que la nostra és la veu dels territoris”.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, ha dit que “no podem abandonar la confrontació quan el que està en risc són els drets fonamentals. No podem formar part d’un Estat que tapa les vergonyes d’una monarquia corrupta, que gasta milions d’euros en exèrcit, on els jutges dicten la política”. Tant Mauri com la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, han interpel·lat als partits independentistes perquè mostrin unitat: “no podem seguir esperant mentre retrocedim. N’estem farts de la divisió i de la tàctica, i exigim ja una estratègia. Vicepresident legítim Oriol Junqueras, president legítim Carles Puigdemont, parleu entre vosaltres. El llibre que volem llegir és el que porti totes dues firmes!”, ha demanat Paluzie.

Comparteix aquesta informació