“El que no pot fer l’Estat és usurpar-nos l’autonomia municipal”

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui Consell Directiu a Sant Salvador de Guardiola (Bages), on hi ha participat una quinzena d’alcaldes de forma presidencial i una dotzena telemàticament. La trobada ha servit per fer una valoració positiva que el decret dels romanents de tresoreria dels ajuntaments no hagi tirat endavant. Segons el president, Josep M. Cervera, “el que no pot fer l’Estat és usurpar l’autonomia municipal i determinar com, quan i en què ens hem de gastar els nostres diners”. L’AMI va fer un manifest al qual s’hi van adherir ajuntaments de tot el país mostrant el seu rebuig a la proposta del Govern espanyol sobre els superàvits dels consistoris.

La trobada d’aquest matí també ha servit per fer una valoració de la Diada i començar a treballar per idear una proposta conjunta per la commemoració de l’1 d’Octubre. Alhora també s’ha presentat una nova campanya que es presentarà pròximament per posar en relleu el món municipal i la República i s’han tractat temes d’actualitat jurídica que afecten alcaldes i alcaldesses però també a la mateixa entitat.

Ja en el torn de l’atenció als mitjans, el president de l’AMI ha assegurat que ha quedat clar “que aquelles competències que encara avui depenen directament de l’Estat funcionen pitjor, diríem que l’Estat ha abandonat Catalunya com constaten veïns, treballadors, autònoms i empresaris, les dificultats del SEPE i la Seguretat Social, per això nosaltres seguim reivindicant construir un Estat que de veritat doni resposta a les necessitats dels nostres veïns”.

Comparteix aquesta informació