L’ANC, Òmnium i l’AMI presenten conjuntament la Diada 2020

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), acompanyada d’Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha presentat avui divendres la Diada Nacional de l’11 de Setembre. Aquest any la mobilització serà virtual i física. “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents” és el lema que s’ha escollit.

Pel que fa a la mobilització virtual, constarà d’un portal web on es podran crear vincles virtuals amb altres persones, assemblees de base i blocs socials, segons ha explicat el coordinador de la comissió de comunicació, Adrià Alsina. Per a crear aquesta xarxa, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles amb un codi QR. Per participar-hi només es necessita disposar del codi QR, validar-lo al portal web i indicar un nom d’usuari. La participació és anònima i no es guardaran dades de cap mena. Alsina ha volgut emfatitzar que “es tracta d’una iniciativa solidària, ja que els diners que se n’obtinguin aniran destinats a fer front a l’emergència social i econòmica del país”.

La mobilització física l’ha explicada la coordinadora de la Comissió de Mobilització, Sònia Urpí. Es farà davant de tres edificis de l’administració estatal espanyola: Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), Oficines de l’Agència Tributària i Oficines de la Seguretat Social. L’objectiu és denunciar la discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a únic mitjà per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir d’aquesta crisi amb garanties i construir un futur millor. Aquesta mobilització serà descentralitzada, a una seixantena de municipis, per evitar desplaçaments.

A la roda de premsa hi ha intervingut el president de l’AMI, Josep M. Cervera, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, que ha dit que “aquesta diada nacional és absolutament diferent, per la mateixa Covid-19 i la crisi econòmica i social que la segueix. Aquest 11 de setembre volem reivindicar que necessitem disposar de les eines d’un Estat Independent per tal de fer front a aquesta crisi i denunciar la discriminació que pateix Catalunya dins l’Estat espanyol”.

Josep M. Cervera ha assegurat que l’AMI “volem tornar a ser a la Diada tot i les dificultats de finançament que patim a causa de les sentències judicials que ens volen afeblir”. També ha dit que “hem de sumar esforços i ser capaços de mobilitzar el país i generar unitat. Dues coses que són més importants que mai per tal de continuar el camí cap a la independència”. Per últim, ha fet una crida a la participació d’alcaldes i regidors dient que “ens cal més que mai tenir l’objectiu de la independència ben focalitzat; Una independència que els ajuntaments volem per servir millor als nostres veïns i veïnes”.

Comparteix aquesta informació