L’AMI acompanya els exmembres de la mesa del Parlament al TSJC on són jutjats per desobediència

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha estat avui davant del TSJC per acompanyar els membres de la mesa del Parlament que va presidir Carme Forcadell, a declarar davant el judici que els jutja per desobediència. L’alcaldessa de Begues i vicepresidenta de l’AMI, Mercè Esteve, ha estat l’encarregada de representar el món local independentista.

Els quatre exmembres de la Mesa del Parlament del 2017 Lluís Guinó, Anna Simó, Lluís Corominas i Ramona Barrufet, i de l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, han arribat acompanyats del president del Parlament, Roger Torrent, així com altres autoritats i representants de diverses entitats com l’ANC i Òmnium. A tots se’ls jutja per un delicte de desobediència, per haver impulsat les resolucions sobiranistes vinculades al procés i que havien estat suspeses pel Constitucional. La Fiscalia els demana un any i vuit mesos d’inhabilitació.

La representant de l’AMI, Mercè Esteve, ha mostrat el suport de l’entitat dient que “amb aquest judici ens trobem de nou davant un atac a la democràcia parlamentària en un Estat de dret”. Des de l’AMI “sempre defensem que en un parlament s’ha de permetre el debat de tota classe d’idees i el que s’ha fet és una clara vulneració al dret a la inviolabilitat parlamentària dels exmembres de la mesa del Parlament”.

Comparteix aquesta informació