Reunió ordinària del comitè directiu de l’AMI on el tema central ha estat la gestió de la Covid-19

 

El Comitè Executiu de l’AMI s’ha reunit aquesta tarda de forma telemàtica per tal de celebrar la sessió ordinària d’aquest mes. Entre altres temes, a l’ordre del dia hi figuraven les accions dutes a terme per l’AMI arran de la crisi de la COVID19, on els alcaldes han pogut explicar quina és la realitat que estan patint els seus municipis.

L’AMI ja va fer un comunicat el passat 16 de març posant-se al costat del Govern català i de les institucions catalanes en la gestió de la pandèmia que tantes morts ha causat. Alhora i en iniciativa personal del president de l’AMI, Josep M. Cervera, que després van seguir centenars d’alcaldes i alcaldesses, es va fer una campanya a twitter donant tot el suport i posant-se a disposició del president de la Generalitat, Quim Torra. Per últim, l’AMI va iniciar fa unes setmanes un cicle d’entrevistes a alcaldes i alcaldesses de pobles i ciutats de Catalunya amb realitats diverses, amb l’objectiu de donar veu al món local pel que fa a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 als municipis catalans, tenint en compte que són ells els que es troben en la primera línia a l’hora de donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Val a dir que l’entitat també ha donat suport actiu a la campanya engegada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que porta per nom 1 Milió de Mascaretes. En aquest punt han sorgit noves propostes dels alcaldes, que ara s’estudiaran per portar-les a terme.

La resta dels temes que s’han tractat han estat de la gestió ordinària de l’entitat, i els serveis jurídics han informat que les diverses causes obertes contra l’entitat i els càrrecs electes estan aturades temporalment a causa de la situació de crisi sanitària que pateix el país.

Comparteix aquesta informació