L’AMI CELEBRA L’ASSEMBLEA GENERAL A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ FENT UNA CRIDA A LA UNITAT DE L’INDEPENDENTISME

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui l’Assemblea General al Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), que ha reunit a un centenar d’alcaldes i regidors d’arreu de Catalunya. L’assemblea ha servit per aprovar el pressupost per aquest 2020, per valorar les campanyes promogudes per l’entitat sobiranista i per tractar temes jurídics que afecten els càrrecs electes, ajuntaments i a la mateixa entitat. A banda dels alcaldes i regidors, també hi ha estat presents representants d’entitats i partits polítics, i la clausura ha anat a càrrec de la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Un dels primers punts que s’han aprovat han estat els canvis de vocals a l’Executiva i la Directiva de l’AMI. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre i president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler, deixa de ser vicepresident de l’AMI, després de l’extinció del conveni entre les dues entitats municipalistes. Soler és substituït per l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, que fins ara era vocal, i al seu torn, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, substitueix a Esteve.

L’assemblea també ha valorat molt positivament la campanya internacional que va engegar l’AMI fa unes setmanes i que porta per nom Catalonia Democracy in Danger, explicant que ja s’ha fet arribar a les principals ciutats del món el material que denuncia la situació de repressió i vulneració dels drets fonamentals que pateix el nostre país. El vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha estat l’encarregat de presentar l’Informe de Gestió de l’AMI, on ha volgut ressaltar que “no són moments fàcils, però vull donar les gràcies als alcaldes i alcaldesses, perquè sempre que hi ha foc, es mouen. Demanem que es tingui en compte el món local”. Gaseni també ha fet una crida a la unitat.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha intervingut en el tram final de l’assemblea, i igual que el vicepresident, també ha apel·lat a la unitat: “El futur no el podem encarar amb les tensions i desconfiances que en aquests moments tenim en l’espai independentista” i ha continuat dient que “per això vull apel·lar a l’esperit de l’AMI, que sempre ens ha permès teixir consensos més enllà dels nostres vincles territorials i polítics”. Cervera, com ja ha fet en altres ocasions també ha volgut mostrar el malestar del món municipalista dient que en els darrers dos anys l’AMI no ha estat convidada ni a les taules de mobilitzacions “ni a les de decidir la resposta a la sentència, ni en cap espai de trobada entre entitats i partits sobiranistes”. En aquest sentit, el president ha fet una crida a tenir en consideració el món municipal “i a aprofitar una xarxa de lideratges amb amplíssima implantació territorial que som caixa de ressonància i altaveu en els nostres pobles i ciutats”.

Per últim, Cervera ha assegurat que “l’únic pla que hi ha és el de sumar complicitats, el de buscar la unitat i de continuar treballant des de cada racó del territori amb totes i tots els que creuen que la solució és a les nostres mans”.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha clausurat l’assemblea dient que el paper de l’AMI ha estat “clau en el procés” com també “el paper del món local del nostre país a l’hora de donar la veu a la ciutadania i incorporant les diferents sensibilitats d’un moviment que és necessàriament divers perquè és transversal” perquè “ens voldrien apàtics i resignats. Però no ho han aconseguit”.

 

Comparteix aquesta informació