COMUNICAT DE L’AMI EN REFERÈNCIA A LA SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA PEL COVID-19

Arran de la situació d’emergència sanitària com a conseqüència de la propagació del Covid-19, l’Associació de Municipis per la Independència vol fer les següents manifestacions:

Que totes les nostres actuacions tinguin com únic objectiu preservar la salut pública. Deixem de banda els egoismes i actuem amb RESPONSABILITAT. Només depèn de nosaltres que ens sortim aviat i bé.

Que tothom es quedi a casa i faci els desplaçaments estrictament necessaris tal i com demanen les NOSTRES INSTITUCIONS.

Que el criteri dels experts i professionals sanitaris sigui el que guiï totes les nostres actuacions. És aquest col·lectiu qui té els coneixements científics i poden determinar  com hem d’actuar i com podem prevenir nous contagis. A tots ells, que viuen hores difícils i complicades, un sincer agraïment.

Que els alcaldes i alcaldesses de Catalunya actuïn als seus municipis amb el focus posat en protegir a tota la població i especialment a la que està en situació de risc i que, per tant, adoptin les mesures que siguin necessàries per protegir-la de forma coordinada amb el govern de la Generalitat.

Que no s’aprofiti una situació d’emergència sanitària per fer tacticisme polític. La coordinació, i no la imposició, entre les administracions local, autonòmica, central i els organismes internacionals com l’Organització Mundial de la Salut és prioritària i determinarà l’únic camí per vèncer la pandèmia. Amb respecte dels uns pels altres i aprofitant les qualitats que té cada administració i que a la fi són diferents i complementàries.

Que la greu irresponsabilitat que ha comès el govern espanyol en la gestió de la crisi no aturant el focus principal que és Madrid, confiem, no ens dugui a una situació molt més complicada. Per aquest motiu donem ple suport a les actuacions que ha decretat el govern de la Generalitat i que pretenen donar més protecció a la ciutadania.

Que la gran SOLIDARITAT que ha mostrat sempre el poble de Catalunya es torni a evidenciar novament ara que és més necessari que mai.

Amb RESPECTE per les decisions dels nostres representants sanitaris i polítics, amb actuacions individuals RESPONSABLES I amb la SOLIDARITAT per afrontar les altres crisis que es derivaran de la sanitària, ens en sortirem. Com sempre hem fet els catalans i catalanes.

#JoEmQuedoACasa

Comparteix aquesta informació