ELS ELECTES CATALANS S’UNEIXEN PER LLANÇAR DIFERENTS ACCIONS APEL·LANT ALS ELECTES DE TOT L’ESTAT I EN L’ÀMBIT INTERNACIONAL

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea de Càrrecs d’Electes (ACE) sumen esforços i han presentat aquest migdia a l’Ateneu Barcelonès campanyes divulgatives sobre la situació del conflicte Catalunya-Espanya per arribar als electes de tot l’Estat i d’arreu del món, amb l’objectiu de fer d’altaveu de què està passant a Catalunya i fer-los coneixedors de forma directa i personal.

En aquest sentit, han presentat dues campanyes diferents, però complementàries: la proposta de l’AMI porta per nom Catalonia Democracy in Danger! i s’ha fet en català, castellà, anglès i francès. Spain, Talk & Move! és el nom de la campanya de l’AEC adreçada als electes d’arreu de l’Estat.

“SPAIN, TALK & MOVE”

L’objectiu principal de la campanya és fer pressió pública per part de les persones membres de l’Assemblea d’Electes de Catalunya perquè la taula bilateral entre Govern de la Generalitat i Govern de l’Estat sigui efectiva i obtingui resultats. En aquesta taula s’ha de poder parlar d’autodeterminació, amnistia, i la fi de la repressió i la recuperació de drets socials i polítics. Aquesta pressió vindrà donada per interpel·lar a altres electes de l’Estat, fent-los partícips i corresponsables d’una solució al conflicte polític.

Després de l’exitosa campanya popular “Spain, Sit and Talk”, ara els electes de Catalunya es mobilitzen amb l’objectiu d’aconseguir que a part de seure i parlar, hi hagi moviments efectius, ara es passa a «Spain, Talk and Move».

Aquesta campanya ve d’un compromís assumit en l’acte de constitució de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya reunida al Palau de Congressos el 30 d’octubre del 2019 i suma esforços amb l’Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa pretén apel·lar a electes en general, del món municipal i supramunicipal tant d’electes que estan a govern com els que exerceixen les seves tasques des de l’oposició.
En resum, els electes endegaran accions conjuntes i coordinades de cara a difondre el missatge a electes de l’Estat espanyol per tal que formin part de la solució, formin part d’aquesta única sortida viable i dialogada al que està plenament reconegut com un conflicte polític.

Les accions concretes s’aniran presentant els pròxims dies i aniran des de les visites d’electes catalans a electes de l’Estat espanyol i d’àmbit internacional, difusió de continguts a les xarxes socials i cartes dirigides a personalitats concretes apel·lant a la seva implicació per formar part de la solució.

“CATALONIA DEMOCRACY IN DANGER”

La campanya Catalonia Democracy In Danger, impulsada per l’AMI, té com a objectiu principal explicar la situació que es viu a Catalunya, amb una clara intenció de denunciar la vulneració de drets i llibertats dels polítics i el poble català. En aquest sentit, la campanya vol despertar consciències arreu del món i per això es demana l’ajuda dels alcaldes internacionals.

La proposta es basa en un desplegable on s’hi pot veure un contingut molt esquemàtic i gràfic, on s’hi detallen tots els drets que s’han vulnerat a Catalunya, indicant el tractat de referència. També s’hi explica la constant persecució política que han patit, en els darrers cinc anys, els polítics independentistes catalans i els ciutadans només per les seves idees i per defensar la República Catalana. També hi ha un detall-resum cronològic dels darrers nou anys i, finalment, es pot fer un recorregut pel procés català a través de diferents portades de mitjans internacionals. Tot el material es farà arribar acompanyat d’una carta explicativa del president de l’AMI, Josep M. Cervera.
El material es farà arribar a les capitals dels països del món i a les 100 ciutats més grans que no siguin capital de país, però també s’oferirà als ajuntaments per tal que ho enviïn als seus municipis agermanats, que en total són 353 municipis, de 44 països diferents dels 5 continents.

A la roda de premsa que s’ha fet aquest migdia, l’AMI ha estat representada pel president, Josep M.Cervera, i els vicepresidents, Jordi Gaseni i Ramon Vancells. Pel que fa a l’ACE, hi ha participat Aurora Carbonell i Mireia Ingla (ERC), Marta Madrenas i Jordi Munell (JxCat), Cristina Mundet (Independents), Dolors Sabater (Confluències Municipalistes) i Mireia Vehí (CUP).

Comparteix aquesta informació