Una delegació de l’AMI a Estrasburg per donar suport a Puigdemont, Comín i defensar els drets de Junqueras

L’Associació de Municipis per la Independència ha participat avui a l’acte “Tornem a omplir Estrasburg: Persistir és guanyar”, que tenia com a objectiu acompanyar i donar suport als eurodiputats catalans, Carles Puigdemont i Toni Comín, que assistien per primera vegada al ple del Parlament Europeu, i reivindicar el dret d’Oriol Junqueras a prendre la seva acta d’eurodiputat i la seva sortida immediata de la presó.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, el vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar i membre de la directiva de l’entitat, Cristina Mundet, han format part de la delegació d’alcaldes de l’entitat que s’han desplaçat fins a Estrasburg. Durant els parlaments, on també hi ha participat el president de la Generalitat, Quim Torra, el president de l’AMI ha assegurat que “el nostre objectiu continua essent el mateix del primer dia: la materialització de la República catalana, una república que refermi Europa com a espai de llibertat, de justícia i de respecte dels drets polítics i fonamentals”, i en aquest sentit, ha afegit que “des de l’AMI reclamem una solució política pel cas català, cal aparcar la repressió policial i jurídica, avalem seure i parlar, sense que això vulgui dir normalitzar l’aberració democràtica que vivim”. Posteriorment, la delegació de l’AMI ha pogut saludar als eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

D’altra banda, l’entitat municipalista també ha participat en la mobilització que s’ha fet aquest matí davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), a Barcelona, per defensar els drets de l’eurodiputat Oriol Junqueras, que avui hauria d’haver viatjat fins a Estrasburg per prendre l’acta d’eurodiputat que li correspon, però que una decisió de la JEC, ratificada pel Tribunal Suprem, ho ha impedit. El Secretari de l’AMI, Jordi Molinera, juntament amb altres alcaldes, ha representat l’entitat. Segons ha dit, “avui des de l’AMI ens solidaritzem amb el vicepresident Oriol Junqueras, a qui li donem tot el suport. Esperem que tard o d’hora pugui fer com Puigdemont i Comín i exercir el seu càrrec d’eurodiputat”.

Comparteix aquesta informació