L’AMI reivindica la seva presència a la taula de diàleg de partits i entitats, on no ha estat convidada

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui Consell Directiu al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges (Garraf) on s’ha acordat expressar el malestar de l’entitat per no haver estat convidats a la taula de diàleg de partits i entitats, convocada pel president de la Generalitat, Quim Torra. Segons ha explicat el president de l’AMI, Josep M. Cervera, “des de l’AMI no entenem de cap manera com no es té en compte el municipalisme. Des de l’1 d’octubre hem passat de ser un actor principal a deixar de ser actor. Nosaltres no hem canviat d’actitud i hi continuem essent. Per això no entenem que no se’ns hagi convidat en la taula de partits i entitats”.

Cervera ha destacat que l’AMI és precisament “qui té més implantació territorial” i que políticament “som més transversals” i per això mateix “som alguna cosa més que els partits polítics”. El president de l’AMI ha continuat recordant que “quan les coses han anat bé en aquest país és perquè el món municipal hi era. Per tant, el que fem és reivindicar el nostre paper en qualsevol solució política que s’hagi de trobar”.

En la reunió del Consell Directiu, on també hi ha participat l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, s’ha presentat la proposta de pressupost pel 2020 i també s’ha preparat l’Assemblea General que es celebrarà el proper mes de març a l’Espluga de Francolí. També s’ha informat d’una campanya internacional que està preparant l’AMI, que es presentarà públicament a final d’aquest mes, i que té com a objectiu “posar un crit d’alerta per l’estat de la democràcia del nostre país”, i que es vol adreçar als alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats del món. Altres temes que s’han tractat han sigut l’aprovació de l’Informe de Gestió 2019 i l’actualitat jurídica del món municipal.

Comparteix aquesta informació