EL MUNICIPALISME CATALÀ CONSENSUA UNA MOCIÓ DE REBUIG A LA RESOLUCIÓ DE LA JEC CONTRA EL PRESIDENT TORRA I L’EURODIPUTAT JUNQUERAS

Amb motiu de la resolució de la Junta Electoral Central que expressa la voluntat d’inhabilitar el MH president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) han consensuat una proposta de moció de rebuig a aquesta resolució per mostrar, un cop més, que el món municipal està al costat de les institucions catalanes i per donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener. Aquesta moció ha estat enviada a tots els ajuntaments i es preveu que els consistoris l’aprovin en els pròxims dies.

El text de la moció recorda que “els ajuntaments catalans i els seus electes també patim aquesta persecució i hem estat al costat de les nostres institucions en la denúncia de la persecució judicial i per trobar una solució política al procés”. A banda de rebutjar les resolucions de la JEC que afecten el president Torra i l’eurodiputat Junqueras, en la part dels acords, la moció demana “que es doni suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament el proppassat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili”.

També es demana que s’insti “a l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país” i la posada en llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Per últim, es demana “mantenir el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a què siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics”.

LLEGIU LA MOCIÓ

Comparteix aquesta informació