Més d’una quarantena d’alcaldes de la Catalunya Nord participen en un acte en defensa de la democràcia i la llibertat a Perpinyà

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha participat aquest vespre a l’acte que s’ha celebrat a Perpinyà, organitzat per diverses entitats, i que portava per lema Per la Llibertat i la Democràcia. Una quarantena d’alcaldes i alcaldesses de la Catalunya Nord hi han sigut presents per fer visible el seu suport a la causa catalana i per demanar la llibertat dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats. El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, hi ha participat en representació del món local sobiranista.

En el seu parlament, Cervera ha dit que “ens trobem davant una persecució d’un estat demofòbic que és l’Estat Espanyol. L’AMI coneix aquesta repressió amb la persecució judicial que estem patint els alcaldes i alcaldesses. També ha volgut agrair el suport de la Catalunya Nord “en una setmana en què hem tingut la veritable violència que és la sentència, basada en els informes de la Policia Nacional i els fiscals i sense tenir en compte el que van dir al judici els nostres líders polítics i socials”.

Per últim Cervera ha alertat que el que està passant no és només un problema de Catalunya “sinó que també ho és de l’Europa del segle XXI” perquè estem davant la vulneració de drets bàsics fonamentals, i ha acabat dient que “respecte a la violència que heu vist, és fruit de l’Estat espanyol pel fet de no voler-se asseure a dialogar”.

Comparteix aquesta informació