Més d’un 85% dels ajuntaments catalans rebutgen la sentència dels presos polítics

Un total de 814 municipis de Catalunya han aprovat ja la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemna a un total de 100 anys de presó als líders polítics i socials del procés, i que va ser promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). La dada s’ha donat avui a la reunió del Consell Directiu de l’AMI, que s’ha fet a Vilobí d’Onyar, i on s’hi ha tractat diversos temes, com el de l’Assemblea d’Electes.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha assegurat que des de l’entitat s’està “molt satisfet” de la resposta del món local al rebuig de la sentència del TS, “ja que demostra que sempre que fem falta hi som”. També ha ressaltat la xifra dels 814 ajuntaments que han aprovat la moció “perquè representen més del 85% dels municipis del país” i ha afegit que malgrat que la gent estigui “tipa de mocions” aquesta és l’única manera que tenen els consistoris de posicionar-se i de fer política “tenint en compte que ja hi ha sentències que diuen que els ajuntaments no ens podem posicionar i ens hem de limitar a fer gestió administrativa”.

L’acte d’aquest dissabte 26 d’octubre al Palau de la Generalitat, on es preveu que hi participin bona part dels alcaldes i alcaldesses que han aprovat la moció en els seus municipis, serà una expressió del rebuig del món municipal a la sentència però també “ens posarem al costat de tots els presos que han estat resultat de la repressió exercida per l’Estat espanyol en els darrers dies”.

Pel que fa a l’Assemblea d’Electes, Cervera ha explicat que “ens sembla” que en aquests moments s’ha de crear un espai legítim de tots els càrrecs electes perquè ens trobem en un moment en què l’Estat espanyol no ens deixa fer política “a les nostres institucions”, per tant, segons ha assegurat, “necessitem un espai on poder-nos definir políticament i prendre les decisions que calguin per continuar fent passos”.

Comparteix aquesta informació