MANIFEST DE L’AMI EN MOTIU DEL SEGON ANIVERSARI DE L’1 D’OCTUBRE

Avui fa 2 anys, l’1 d’octubre de 2017, Catalunya vivia la gran festa de la democràcia: el referèndum per la independència. Es celebrava el triomf de les urnes, es visualitzava el treball de tota una societat en xarxa, unida per materialitzar el dret a vot. Avui però, també tenim molt presents les imatges esgarrifoses de com un Estat, embogit per la seva impotència de no saber-ho parar de cap altra manera, sinó només a base de la força, començava a coartar els drets i llibertats dels ciutadans de forma brusca i sense mesura, a base de porres i garrotades.

D’aquest 1 d’octubre de fa 2 anys, en tenim sensacions contraposades. Sentiments molt intensos que cal verbalitzar i recordar. Per saber d’on venim i per tenir molt clar cap a on ens dirigim.

L’AMI, com a Associació que representa bona part dels municipis catalans manifestem que:

1. Continuarem defensant amb fermesa i convicció l’esperit de l’1 d’octubre, l’esperit d’unitat, de treball conjunt, discret i alhora efectiu, a favor de la República catalana. Amb forces renovades després de les eleccions municipals del maig del 2019 i amb les mateixes ganes i il·lusió que hi vam posar per fer possible el Referèndum a les viles, de forma pacífica, serena i en defensa de totes les persones que van rebre agressions per part dels cossos de seguretat de l’Estat.

2. Estarem al costat dels gairebé 600 electes locals i consistoris perseguits per les idees i per la implicació en la defensa de la República Catalana i els seus símbols. Defensarem l’exercici dels drets fonamentals i la lliure expressió ideològica, recollida en la Carta Europea d´Autonomia Local. No tolerarem l’intent de censurar la llibertat d’expressió als ajuntaments (com ja es recull en alguna sentència judicial) perquè els consistoris no són ni seran ens única i exclusivament de gestió, sinó també fonamentalment son els pilars de participació pública en política.

3. Tenim i tindrem ben presents tots els presos polítics catalans, exiliats i represaliats i estarem al seu costat i al de les famílies sempre que calgui.

4. Denunciem un cop més una presó preventiva injusta i desproporcionada i un judici farsa que ja anticipa una sentència farsa, totalment distorsionada i que respon a una operació d’estat per criminalitzar el moviment independentista català que és totalment legítim, pacífic i democràtic.

5. Fem una crida a tots els ajuntaments i al conjunt de la societat civil a la mobilització pacífica, ferma i unitària davant de qualsevol nova embestida repressora de l’estat espanyol.

Visca Catalunya Lliure.
Barcelona, 1 d’octubre de 2019

Comparteix aquesta informació